Європарламент проголосував "за" зняття обмежень зі ЗСУ щодо ударів по росії

НОВИНИ 19.09.2024 Коментарі 0

Європарламент закликав країни Європейського Союзу негайно зняти обмеження щодо застосування Україною західних систем озброєнь із законних військових цілей на росії. Депутати переконані, що ці обмеження не дозволяють Україні повною мірою здійснювати своє право на самооборону та роблять країну вразливою для атак на її населення та інфраструктуру.

Один із пунктів резолюції про фінансову та військову підтримку України з боку держав ЄС у Страсбурзі підтримали 425 депутатів, 131 виступив проти, 63 особи утрималися, повідомляє Delfi.

Євродепутати також закликали країни Євросоюзу пришвидшити постачання зброї Україні, зокрема сучасних систем ППО, а також інших озброєнь і боєприпасів, про які просить Київ, включаючи німецькі ракети Taurus.

Окрім того, у Європарламенті вважають за необхідне розширити політику санкцій проти росфедерації та Білорусі, а також країн та організацій, які надають російському військово-промисловому комплексу технології та обладнання подвійного призначення. Наприклад, посилити санкції щодо Ірану та Північної Кореї через військову підтримку ними агресивної війни росії проти України, а також включити до списку санкцій ЄС додаткові китайські юридичні та фізичні особи за підтримку російського військового сектору.

Депутати просять оголосити повне ембарго на російський зріджений природний газ, запровадити санкції проти "Газпрому" і російських нафтових компаній, позбавити судна, що експортують російський зріджений природний газ, доступу до портів і західних морських служб, а також вжити цільових обмежувальних заходів проти морських суден, які Росія для обходу санкцій на експорт нафти та газу та для обслуговування її енергетичних проектів в Арктиці.

Резолюція наполягає і на обмежувальних заходах проти російського ядерного сектора, включаючи цільові санкції проти винних у порушенні ядерної безпеки на Запорізькій АЕС.

Європарламентарії закликають ЄС запровадити ембарго на російське зерно, добрива, а також сировину, включаючи газ та нафту, алюміній, сталеву продукцію, уран, титан, нікель, деревину та вироби з неї.

Депутати виступають за значне збільшення гуманітарної допомоги ЄС Україні в поточному та наступному роках і зазначають, що потреба в гуманітарній підтримці, ймовірно, збережеться протягом багатьох років, у зв'язку з чим Євросоюз має бути готовим задовольнити ці потреби за допомогою довгострокового планування та адекватних коштів.

Єврокомісію просять оперативно запропонувати довгочасну фінансову допомогу для відновлення України у співпраці з країнами-партнерами, а всі країни ЄС збільшити фінансування України та утриматися від скорочення внесків. Разом із партнерами Євросоюзу слід створити надійний правовий режим для конфіскації заморожених російських державних активів, вважає Європарламент.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: