Польська партія «Фронт» офіційно пішла на співпрацю з лукашистами

НОВИНИ 13.09.2024 Коментарі 0

Угоду про співпрацю підписали польська партія «Фронт» та Ліберально-демократична партія Білорусі (ЛДПБ). Фактично ж йдеться про відкриту співпрацю марґінальної польської політсили із режимом самопроголошеного диктатора лукашенка.

Партія «Фронт», заснована колишнім депутатом від PiS і заступником міністра фінансів Кшиштофом Толвінським, є нішевою організацією, яка відкрито симпатизує Білорусі та росії. Однак досі її співпраця з представниками східних країн не базувалася на жодних офіційних документах. Власне це тепер змінилося. 9 вересня 2024 року Толвінський підписав угоду про співпрацю з Ліберально-демократичною партією Білорусі (ЛДПБ), і її парафували в Мінську під час Конгресу патріотичних сил, повідомляє польське видання oko.press.

ЛДПБ є однією з кількох білоруських організацій, які служать бульбофюрерові для підтримки видимості демократії в цій країні. Фактично партія повністю залежить від лукашенка, який керує Білоруссю. А її лідера – Олега Гайдуковича – багато хто вважає білоруським пропагандистом. Тому співпраця «Фронту» з ЛДПБ означає співпрацю з режимом синьолапого.

Втім, Толвінському це не перешкоджає. «Ми сусідні народи. Природно, що політичні партії співпрацюють. Ми заохочуємо наших колег із Польщі та інших політичних партій зробити те саме, – сказав Толвінський перед підписанням угоди. – Ви зауважуєте, що в нашому нещодавньому польсько-білоруському минулому був гірший період? Фактично на польсько-білоруському кордоні відбулося загострення прикордонного конфлікту з польського боку, на жаль, до рівня майже прикордонної перестрілки. А треба розмовляти

Прикметно, що в інтерв’ю Міжнародному радіо Білорусь (веде тривалу дезінформаційну і пропагандистську кампанію проти Польщі, належить до державної медіакомпанії) Толвінський і віцепрезидент «Фронту» Вацлав Клюковський частіше говорили про війну та росію, ніж про Білорусь, якої стосується підписана угода.

Толвінський стверджував, що підписання угоди про співпрацю «дає надію полякам», оскільки «тільки так ми можемо уникнути конфлікту». «Бо хіба польський народ, польська нація так охоче вступить у війну? Чию війну, навіщо і пощо?» - запитав він.

У свою чергу Вацлав Клюковський представив свою теорію про конфлікти в «цій частині світу» (тобто в росії чи Китаї). За його словами, зловмисники хочуть «зламати економіку росії та отримати доступ до її ресурсів» - мовляв, це «подовжить західним колоніалістам функціонування їхніх країн».

Він також заявив, що війну в Україні спричинили США – тобто повторив відомий російський дезінформаційний наратив. А також підкреслив: «Ми слов'яни, і нам не личить між собою сваритися». При цьому він повністю оминув відповідальність росії за розв'язання війни в Україні. Він (як Толвінський) жодним словом не згадав, що росія – агресор, що її війська зайшли на територію чужої країни, а не навпаки.

«Оскільки білоруські політики не можуть приїхати до Європи – тому що вона ввела проти них санкції, їх запрошують до Мінська. Тож я розіслав інформацію про це всім депутатським клубам і маршалкам: Приїжджайте, ми запрошуємо! А я допоможу. Лише приїдьте та розмовляйте, пані та панове депутати! На жаль, не скористалися», - розповів Толвінський.

Своєю чергою Клюковський стверджував, що «Фронт» є політичною силою, з якою «нинішні правителі» в Польщі повинні рахуватися. Щоправда, це явно не відповідає дійсності: партія не має політичного значення в Польщі. Хоча на останніх виборах до Європарламенту вона ввійшла у коаліцію з проросійською партією «Безпечна Польща» Лєшека Сикульського та антисистемним рухом Wataha Głos Obywatelski. Ця коаліція висувала кандидатів лише в одному окрузі, але не отримала жодного мандата. У національному парламенті її представників також немає.

Партiя «Фронт» не в змозі вплинути на політику Польщі, але її, ймовірно, використовуватиме у пропагандистських цілях Білорусь, а в майбутньому, можливо, і росія.

Угоду між Фронтом і ЛДПБ було підписано під час Конгресу патріотичних сил «За мир і розвиток». Це пропагандистський захід, організований ЛДПБ «з нагоди 80-річчя визволення Білорусі від німецько-фашистських загарбників», повідомляє білоруське державне агентство BIELTA.

Лідер ЛДПБ Олег Гайдукевич під час Конгресу представив Білорусь як жертву західних провокацій. «Ми хочемо поговорити про те, як врятувати Європу від катастрофи. Адже сьогодні вони хочуть знову занурити всю Європу в хаос війни. Ми добре знаємо, що американцям не потрібна сильна Європа, – заявив Гайдукевич. Але їм недостатньо війни в Україні. Коли Білорусь провокують на військові дії, ви повинні розуміти, що провокують не Білорусь, а всю Європу!».

На фото: Кшиштоф Толвінський (праворуч) підписує угоду з Олегом Гайдукевичем (ліворуч)/МРБ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: