У Telegram виявили 8 фейкових чатботів ГУР

НОВИНИ 19.09.2024 Коментарі 0

У месенджері «Телеграм» з’явилося щонайменше вісім чатботів, які за назвою, описом та візуальним оформленням імітують офіційний чатбот Головного управління розвідки Міноборони.

«Ворог намагається ввести українців, що проживають на тимчасово окупованих територіях, в оману, створюючи ботів, які за своїм описом, назвою та візуалом відтворюють офіційний чатбот ГУР "Головний бот розвідки". Передавати будь-яку інформацію через такі боти – небезпечно», - повідомив ГУР у своєму телеграм-каналі.

Розвідники нагадують, що посилання на актуальний бот завжди можна знайти на сторінці Головного бота розвідки на сайті ГУР та на офіційних сторінках ГУР у соцмережах. Такі сторінки позначені синьою або зеленою галочкою. У ТГ він розміщений за покликанням: https://t.me/gur_official_bot.

Безпечно і анонімно зв’язатись з ГУР можна таким способом:
• Електронною поштою: [email protected]
• Через Signal та WhatsApp: +38 096 945 53 41.

Також розвідники запропонували громадянам долучитися до боротьби з дезінформацією, залишивши скаргу на викриті фейкові чатботи:

  1. https://t.me/gur_officialBot
  2. https://t.me/gurofficiaI_bot
  3. https://t.me/gur_oficiall_bot
  4. https://t.me/gur_offisial_bot
  5. https://t.me/gur_official_ua_bot
  6. https://t.me/gur_ukr_bot
  7. https://t.me/gurmobot
  8. https://t.me/gurmo_officialbot

У ГУР вважають, що боти створили, щоб вводити в оману українців, які проживають на тимчасово окупованих територія. Виявити та протидіяти їм допомогли також волонтери спільноти «Брама», що подають запити на блокування поширювачів російської дезінформації у соцмережах.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: