Євродепутатка із Закарпаття виступатиме проти України?

НОВИНИ 13.06.2024 Коментарі 0

Імовірно, парламентська діяльність євродепутатки із Закарпатської області Вікторії Ференц зосереджуватиметься на дискредитації України й обвинуваченнях нашої Держави в «порушенні прав угорської меншини» Закарпаття. Також європолітикиня популяризуватиме гібридні російські наративи про «мирне вирішення збройного конфлікту» шляхом припинення військово-технічної допомоги нашій Державі.

Таке припущення у FB висловив громадсько-політичний діяч, офіцер бригади «Азов», народний депутат України VII-го скликання Юрій Михальчишин.

Вікторія Ференц (на фото з відкритих джерел) під час виборів до Європарламенту в Угорщині кандидувала від партії Віктора Орбана «Фідес-Угорський громадянський союз» під сьомим номером. Доцент і доктор філософії з галузі знань філологічні науки Закарпатського угорського інституту імені Ференца Ракоці ІІ (м. Берегове), припускає автор допису, вочевидь, має подвійне громадянство України й Угорщини.

«Лобіював її політичне просування Ласло Брензович, який позиціонує себе, як представник і захисник інтересів закарпатських угорців та переховується від українського правосуддя в Угорщині за звинуваченням у зазіханні на суверенітет і територіальну цілісність України.

За результатами виборів до Європарламенту партія «Фідес-УГС» отримала 11 місць. Імовірно, парламентська діяльність В. Ференц зосереджуватиметься на дискредитації України та обвинуваченнях нашої Держави в «порушенні прав угорської меншини» Закарпаття, а також популяризації гібридних російських наративів про «мирне вирішення збройного конфлікту» шляхом припинення військово-технічної допомоги нашій Державі», - написав Юрій Михальчишин.

Ресурс PMG.ua пише, що після свого обрання Ференц заявила, що намагатиметься «представити реальні прагнення угорців Закарпаття та нинішню складну ситуацію громади найширшій європейській громадськості та європейським політикам».

Ференц народилася 1984 року в селі Павлово (тепер Палло, на кордоні зі Словаччиною) Ужгородського району на Закарпатті в угорській родині. Сферою її наукових захоплень є «проблеми двомовності» та «мовні права». Володіє українською, яку «вивчила, поважаючи країну народження і створюючи можливості для спілкування з українцями, які мене оточують». Із 2013 року – співробітниця Інституту досліджень національної політики (Будапешт).

Прикметно, що потрапивши до Європарламенту, вона подякувала за роботу попередній євродепутатці від Закарпаття за списком «Фідес» Андреї Бочкор. Останні відкрито просувала російські інтереси у Європарламенті та є однією з небагатьох євродепутатів, хто відвідувала презентацію «мирного плану» кума путіна – медведчука – у Страсбурзі.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: