Берлін де-факто скасовує Шенгенську зону: Німеччина запроваджує контроль на кордонах

ПЕРЕКЛАДИ 13.09.2024 Коментарі 0

Рішення Німеччини розпочати контроль на всіх сухопутних кордонах є неприйнятним з погляду Польщі, - заявив голова польського уряду Дональд Туск, додавши, що дії Берліна означають «де-факто призупинення Шенгенської зони у великих масштабах».

Про пише rmf24.pl.

У понеділок, 9 вересня міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фазер оголосила про тимчасове запровадження контролю на всіх сухопутних кордонах Німеччини. Очікується, що перевірки триватимуть спочатку шість місяців і розпочнуться 16 вересня. Їх мета – обмежити нелегальну імміграцію та захистити громадян Німеччини від тероризму та злочинності, - пояснив Берлін.

Зокрема, із 16 вересня у Німеччині почне діяти контроль на кордоні з Францією, Люксембургом, Нідерландами, Бельгією та Данією терміном на півроку. Прикордонний контроль з Австрією, запроваджений у вересні 2015 року, наразі діє до 11 листопада, а зі Швейцарією, Чехією та Польщею – до 15 грудня. Згідно з рішенням міністра внутрішніх справ Ненсі Фезер, вони будуть продовжені. 

Останніми місяцями Берлін посилив правила депортації. Наприклад, афганських мігрантів, засуджених за злочини в Німеччині, відправляють назад до країни, яка перебуває під владою Талібану.

Глава польського уряду назвав дії Берліна призупиненням Шенгену і додав, що для Польщі це неприйнятно. "Ми проситимемо інші країни, які постраждають від рішень Берліна щодо посилення контролю на німецьких кордонах, про термінові консультації", - заявив Туск у вівторок на зустрічі керівників польських дипломатичних установ.

Дії Берліна пов'язані зі зростанням злочинів, скоєних мігрантами. Особливо драматичними були події в Золінгені, де 23 серпня біженець із Сирії вбив ножем трьох людей і ще кількох поранив. Пізніше відповідальність за напад взяло на себе угруповання «Ісламська держава». Також стало відомо, що сирієць не отримав притулку в Німеччині. Однак німецьке законодавство забороняє депортацію до країни, де порушуються права людини, тому чоловік залишився в Німеччині, незважаючи на відсутність посвідки на проживання.

Після цієї атаки в Німеччині розгорілася дискусія про необхідність посилення міграційних правил, результатом якої стало рішення запровадити контроль, який передбачає не лише контроль транскордонного руху, а й спрямований на вилов і повернення мігрантів до сусідніх країн. Варшава не може на це погодитися зі зрозумілих причин.

У статті також наголошено на тому, що німецький уряд зробив такий крок після того, як ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" показала відмінні результати на місцевих виборах у Саксонії та Тюрінгії, що відбулись 1 вересня.  Одним із основних пунктів програми AfD була сильна антиміграційна політика. Опозиція, ультраправі та ультраліві кандидати маніпулювали на страхах виборців щодо інтеграції, безпеки та перевантаження державних послуг, включаючи житлові та освітянські.

Правляча СДПН, лідерами якої залишаються канцлер Німеччини Олаф Шольц і Ненсі Фазер, усвідомлює, що втрачає підтримку суспільства через політику відкритості, яку проводила роками. Тим часом міграція залишається головною темою також напередодні виборів у землі Бранденбург, що відбудуться менш ніж за два тижні. Результат голосування може вплинути на майбутнє уряду Шольца, тим більше, що наступного року відбудуться федеральні вибори.

Фото – міністр внутрішніх справ Німеччини Нэнсі Фазер/мережа Х

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: