Від партії Орбана вимагають письмової заяви про підтримку України

НОВИНИ 21.06.2024 Коментарі 0

Партія "Фідес" прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана має виступити з письмовою заявою про підтримку України. Це є необхідною умовою для приєднання партії до групи Європейських консерваторів і реформістів (ECR) у Європарламенті.

Керівник депутатської групи ECR Нікола Прокаччіні пояснив, що румунська права партія AUR також повинна була зробити таку заяву перед приєднанням, - про це пише Euroactive.

«Ми попросили AUR зробити офіційну письмову заяву про свою односторонню підтримку української справи. Без цього приєднання до групи ECR було б неможливим, оскільки ми завжди підтримували Київ», - сказав співголова ECR та депутат Європарламенту від Fratelli d'Italia Прокаччіні.

«Якщо Орбан захоче приєднатися до консерваторів у майбутньому, йому також доведеться це зробити», - пояснив Прокаччіні.

Цього тижня до EKR приєдналися нові члени. До них увійшли представники Данських демократів, болгарської партії «Є такий народ», Ліги селян і зелених Литви, французьких екс-депутатів Reconquête та Альянсу за союз румунів (AUR).

З новими членами EKR стала третьою за чисельністю парламентською групою в Європейському парламенті. У цьому вона випередила ліберальну «Обнову».

Фідес і EKR висловлювали симпатії один до одного місяцями. Однак входження АУР до ЄКР не віталося правлячою партією Угорщини.

«Фідес ніколи не увійде в групу в Європейському парламенті з такою партією (АУР). Це не підлягає обговоренню», - сказав Ковач, речник прем’єр-міністра Угорщини. Він натякнув на крайнє негативне ставлення румунської націоналістичної партії до угорської меншини в Румунії.

26 червня EKR обере керівництво на установчих зборах.

Фото – співголова ECR і Fratelli, депутат Європарламенту від Італії Нікола Прокаччіні

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: