Архімандрит чоловічого монастиря у Києві після обшуків отримав підозру від СБУ

НОВИНИ 19.09.2024 Коментарі 0

СБУ повідомила про підозру клірику київського монастиря УПЦ (мп), який виправдовував війну рф проти України. Ідеться про архімандрита одного із чоловічих монастирів у Києві. В українських ТГ-каналах уже оприлюднили його ім'я.

За даними слідства, клірик у соцмережах виправдовував повномасштабну війну росії проти України та поширював фейки про суспільно-політичну ситуацію в нашій державі. На користь російської пропаганди працював Володимир (в миру – Олексій Ракк). Адепт "русского міра" 

У базі "Миротворця" він фігурує із квітя 2023 року як поширювач наративів кремлівської пропаганди.і противник незалежності українського православ'я від підконтрольної росії рпц..Архімандрит Володимир Ракк, служить у Лаврі, раніше служив у Вознесенській церкві у м. Токмак, Пологівського району Запорізької області. Народився 12.02.1985 року в селі Новополтавка Чернігівського району, Запорізької області. Закінчив московську духовну академію. Жив і навчався у Німеччині (Франкфурт-на-Майні)

"Під час обшуків за місцем перебування фігуранта у приміщеннях монастиря УПЦ (мп) виявлено докази злочинних дій. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Санкція інкримінованої статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - йдеться у повідомленні СБУ.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: