Лукашенко заговорив про суд над ним у Гаазі

НОВИНИ 18.09.2024 Коментарі 0

Патологічний брехун і самопроголошений президент Білорусі лукашенко заявив, що Литва може ініціювати розгляд "білоруського питання" в Міжнародному кримінальному суді (МКС) у Гаазі. Таким чином його буцім намагатимуться усунути від можливих мирних переговорів щодо України.

"Їм не йметься вивести президента Білорусі з арени політичних дій. Домовилися про те, що Литва, як це було напередодні або в перші дні "спеціальної військової операції" росії в Україні, ініціює розгляд білоруського питання в Міжнародному кримінальному суді в Гаазі. Мета – притягнути президента Білорусі до відповідальності і зняти його з порядку денного. Як вони пишуть, щоби президент Білорусі, якщо розпочнуться мирні переговори в Україні, не зміг брати участі у цих перемовинах", - цитує бульбофюрера LRT із посиланням на "Белта".

Як нагадує литовський національний мовник, наприкінці 2020 року Литва розпочала досудове розслідування злочинів проти людяності щодо насильства, яке режим лукашенка застосував проти мирних протестувальників у Білорусі. Хід розслідування залишається незрозумілим, але Вільнюс офіційно не звертався до МВС щодо цієї справи.

лукашенко підтримав путіна у вторгненні в Україну в лютому 2022 року, коли російські війська зайшли в північну частину України з території Білорусі.

Відповідно до міжнародного права, дозвіл іншій країні використовувати свою територію для агресії проти третьої держави вважається актом агресії. Тож у разі створення міжнародного трибуналу зі злочинів агресії режим лукашенка може бути притягнутий до відповідальності.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: