Підрив рашистського складу боєприпасів у Торопці спричинив землетрус

НОВИНИ 18.09.2024 Коментарі 0

Велетенський склад ракетно-артилерійського управління мінубивства рф успішно атакували в ніч на 18 вересня дрони СБУ, ГУР та ССО. Після прильоту «добрих дронів» там розпочалася надзвичайно потужна детонація.

За даними СБУ, на складі у населеному пункті Торопець Тверської області зберігалися ракети, призначені для оперативно-тактичних ракетних комплексів «Іскандер» тактичних ракетних комплексів «Точка-У», КАБи та артилерійські боєприпаси.

Після атаки безпілотників та детонації боєприпасів у Тверській області зафіксували землетрус, повідомив ресурс Volcanodiscovery. Його магнітуда сягнула 2,8 балів. А після першого зафіксували ще 7 поштовхів потужністю від 2 до 2,8. Схоже, вибухи були надзвичайно потужними.

До знищення 107-ий арсенал ГРАУ, за даними рашистських ТГ-каналів, мав багато секцій, у кожній з яких могло розміщуватись 240 тонн боєприпасів. Тобто всього в арсеналі потенційно могло перебувати близько 30 тисяч тонн різних ракет, снарядів тощо. За даними розвідки, окрім уже згаданої номенклатури боєприпасів, там також були ракети до «градів», ЗРК типу С-300 та С-400, а також почали створювати запас північнокорейських KN23, повідомив керівник ЦПД Андрій Коваленко.

Власне, арсенал комплексного зберігання ракет, боєприпасів і вибухових матеріалів у Торопці був доволі новим (мабуть, до вторгнення готувалися завчасно) – його побудували у 2018 році. Вартість на момент його будівництво становила 3,6 млрд російських рублів.

Тодішній заступник міністра оборони рф генерал Дмітрій Булгаков заявляв, що арсенал «відповідає найвищим світовим стандартам». Тепер, схоже, він відповідатиме стандартам великого згарища – пожежа, за деякими даними, палає на ділянці, шириною близько 6 км.

Тим часом росіянці традиційно повідомили про відбиття нічної атаки дронів та «пожежу внаслідок падіння уламків БПЛА». Мінубивства рф у своїх зведеннях про Торопець не згадувало взагалі. Натомість пізніше місцеві ЗМІ оголосили про евакуацію населення. А пізніше додали й офіційну інформацію про те, що роботу дитячих садочків і шкіл в Західнодвинському муніципальному окрузі Тверської області 18 вересня призупинено.

Рашистські ТГ-канали повідомляють про 17 постраждалих та евакуацію наразі 3 тисяч осіб. 

А дим унаслідок детонації та горіння видно навіть з космосу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: