Сотні пейджерів, якими користувались бойовики «Хезболли», вибухнули майже одночасно

ПЕРЕКЛАДИ 18.09.2024 Коментарі 0

Сотні пейджерів вибухнули учора, 17 вересня,  у різних районах Лівану, які вважають опорними пунктами «Хезболли». Вибухи тривали протягом 40 хв. Відтак, "Хезболла" та уряд Лівану звинуватити Ізраїль у майже одночасному підриві сотень пейджерів, які використовували члени цієї терористичної організації. Вбито щонайменше дев'ять людей і майже 3 000 поранено.

Про це пише The Times of Israel.

Багато з убитих були членами "Хезболли", але поки невідомо, чи інші також мали пейджери. За словами міністра охорони здоров'я Лівану, серед загиблих син відомого політика "Хезболли" та 8-річна дівчинка. Також серед постраждалих в результаті вибуху пейджера був посол Ірану в Лівані.

Напад стався на тлі зростання напруженості між Ізраїлем і підтримуваним Іраном терористичним угрупуванням "Хезболла", члени якої  якої перейшли ізраїльсько-ліванський кордон після нападу ХАМАС 7 жовтня, що провокував війну в Газі.

Ізраїль рідко бере на себе відповідальність за такі атаки, і його військові відмовилися коментувати у вівторок те, що сталось. Однак країна має довгу історію проведення складних дистанційних операцій, починаючи від складних кібератак і закінчуючи дистанційно керованими кулеметами, спрямованими на лідерів під час перестрілки, атак безпілотників-самогубців і детонації вибухів на секретних підземних іранських ядерних об’єктах.

Фото – Чоловік дивиться відео, опубліковане в соціальних мережах, на якому зображено пораненого чоловіка 17 вересня 2024 року після вибуху його пейджера в Лівані/Джозеф Ейд/AFP

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: