Зафіксовано масовий злом акаунтів у соцмережі Ілона Маска

НОВИНИ 19.09.2024 Коментарі 0

Соціальна мережа Х (колишній Twitter) зафіксувала масовий злом акаунтів користувачів, у тому числі посла Литви у Швеції Лінаса Лінкявічюса. Хакери також зламали акаунти відомих людей, компаній та організацій.

У Національному центрі кризового управління (НЦКУ) Литви поінформували, що повідомлення з офіційного облікового запису посла опубліковано після можливого використання вразливості у безпеці платформи X, пише LRT.

На думку НЦКУ, пост, імовірно, опублікований унаслідок дозволу, наданого додатком Twitter у 2014 році на доступ до даних облікового запису.

У Центрі наголосили, що терміново передали литовській владі рекомендації, підготовлені міністерством закордонних справ . У них міститься прохання перевірити, чи офіційні акаунти X державних установ підключені до сторонніх додатків. У разі виявлення таких зв'язків рекомендується негайно відкликати дозволи на доступ до даних.

Нагадаємо, колишню соцмережу Twitter у жовтні 2022 року за 44 мільярди доларів викупив американський бізнесмен Ілон Маск. Він звільнив тисячі працівників, скоротив модерацію контенту та відновив раніше заблоковані акаунти, в тому числі колишнього президента США Дональда Трампа. Сьогодні Маск підтримує останнього у виборчих перегонах і навіть претендує на державну посаду. 

Американський мільярдер останнім часом докотився до відвертої пропаганди з прокремлівським ухилом. Росія, як відомо, активно втручається за допомогою інформаційних впливів на американське суспільство у хід виборчої кампанії, підтримуючи Трампа та дискредитуючи його опонентку Камалу Гарріс.  

В одному з останніх своїх дописів, Маск відверто агітував за свого патрона.

- Якщо Трампа не оберуть, Америка впаде в тиранію. Трамп має перемогти.

Політолог Тарас Березовець у своєму ТГ-каналі, так прокоментував його пост: Хто стане президентом – справа американців. Але не можна ж ставати таким тупим пропагандистом. 

Ілюстрація – колаж

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: