Братислава оговтується від паводку: збитки сягають мільйонів євро

ПЕРЕКЛАДИ 17.09.2024 Коментарі 0

Ситуація у столиці Словаччині Братиславі заспокоюється після декількох останніх днів. Рівень води в Дунаю, який вночі досягав максимуму в 970 см, повільно спадає. Це стосується і річки Морава. Про це повідомив речник Братислави Петер Бубла, заявивши, що протипаводкові дамби біля Дунаю, розраховані на стримування напливу води до висоти 1013 см, витримали.

«Згідно з прогнозами синоптиків, вода більше не підніматиметься і не повинна завдати нових пошкоджень. Але ті, які наразі спричинила нам екстремальна погода, все одно великі», - зазначив Бубла, пишуть Aktuality

Муніципальні служби Братислави та силовики сьогодні переважно залученні для усунення збитків. Мета – якнайшвидше прибрати опале гілля, гори бруду та каміння, і таким чином звільнити вулиці столиці. Громадський транспорт також повертається у «нормальний режим».

Столиця Словаччини поступово починає підраховувати збитки. Вони можуть обчислюватися мільйонами євро. Це, наприклад, повалені дерева. Однак також необхідно перевірити стан постраждалих мостів і пішохідних мостів, підсумувати збитки від пошкоджених та розмитих доріг та тротуарів.

У Братиславському лісопарку зараз небезпечно пересуватися. Тому влада рекомендує уникати міських лісів і парків.

У той же час муніципалітет Братислави цінує публічну обіцянку прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо надати фінансову допомогу постраждалим муніципалітетам. У цьому випадку пріоритетом для міста стане санація нестабільного схилу на Девінській дорозі.

Водночас у столиці подякували державним органам за допомогу, особливо поліції, пожежникам, військовим, рятувальникам та водному господарству. А також підприємствам та організаціям міста, мерам районів міста та мешканцям, особливо за терпіння та бажання допомагати один одному.

Фото – розлитий Дунай у Братиславі, 17 вересня 2024 року/TASR/Michal Svitok

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: