У Торонто скасували фільм про "добрих окупантів", але кінофестиваль під впливом москалів

НОВИНИ 13.09.2024 Коментарі 0

Міжнародний кінофестиваль TIFF у Торонто нарешті скасувати показ фільму  про "добрих окупантів" – "Росіяни на війні" російської пропагандистки Анастасії Трофімової. Зокрема, про це повідомив генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко у Facebook. 

"Припинення Міжнародним кінофестивалю в Торонто показу "Росіяни на війні" колишнім режисером-документалістом Russia Today – єдине правильне рішення. Цей проект вже завдав значної шкоди репутації фестивалю та дав Росії шанс ще більше підірвати демократію. Ми продовжимо боротися з російською пропагандою в кожному куточку світу, використовуючи всі мирні та законні засоби", - повідомив Олег Ніколенко.

Водночас Європейська правда повідомила, що оргкомітет TIFF заявив, що "змушений поставити на паузу" заплановані покази фільму "Росіяни на війні" у п’ятницю, суботу та неділю, "оскільки стало відомо про значні загрози для діяльності фестивалю та громадської безпеки", і що це безпрецедентний та "дуже складний" крок. 

Заяву завершили словами про те, що "фільм заслуговує на місце у переліку програми фестивалю" і організатори хочуть все ж зробити прем’єру "коли це буде безпечно". Також оргкомітет TIFF заявив, що не буде скасовуватиме презентацію і не бачить причин вважати фільм проросійською пропагандою.

На таку заяву відреагувала посол України у Канаді Юлія Ковалів: "TIFF скасовує показ пропагандистського фільму Russia at War. Шкода, що у своїй аргументації у фестивалю не вистачило сміливості прямо визнати свою глибоку помилку".

Додамо, що рашистський фільм "Росіяни на війні" показали 5 вересня на Міжнародному Венеційському кінофестивалі.

Фото – Канадський фестиваль TIFF скасував показ москальського фільму про війну в Україні/TIFF

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: