Тандем Франції та Польщі буде перешкоджати доступу українського зерна на європейський ринок 

Економіка 18.04.2024 Коментарі 0

Президент Української зернової асоціації Микола Горбачов на на конференції Black Sea Grain у Києві в четвер, 18 квітня, повідомив кілька важливих новин. Зокрема, за його словами, Україна до кінця травня зможе експортувати всі залишки зерна врожаю-2023, і в червні практично нічого буде експортувати, що призведе до підвищення цін на зерно як на внутрішньому, так і на світовому ринках. 

Про це повідомила Українська зернова асоціація.

Микола Горбачов висловив сподівання, що логістична складова, зокрема, робота портів Великої Одеси, буде кращою. Це надасть змогу українським аграріям у 2025 році зосередитися не лише на прибуткових культурах, а й дозволить нарощувати виробництво в усіх секторах АПК.

Президент УЗА прогнозує, що сезоні-2024 тандем Франції та Польщі буде перешкоджати доступу українського зерна на європейський ринок. На його думку, ці дві держави лобіюватимуть запровадження законодавчих і санітарних обмежень, які заважатимуть українському бізнесу.

Водночас Микола Горбачо висловив упевненість, що це спонукатиме український аграрний бізнес шукати нові ринки збуту і логічно, "що він їх знайде".

Також він запевнив, що Китай не відмовляється від контрактів щодо ввезення української сільгосппродукції на свою територію.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: