Через інформаційний терор із Мінська у Києві евакуювали дві лікарні

НОВИНИ 26.04.2024 Коментарі 0

Під час так званих Всебілоруських народних зборів, що завершилися 25 квітня у Мінську, керівник КДБ РБ іван тертель розповів про дві київські лікарні. У них, за словами головного кадебіста Білорусі, за спинами дітей ховаються поранені «терористи». Вочевидь ішлося про бійців Полку імені Кастуся Калиновського, що складається з білоруських добровольців, які воюють у складі Збройних Сил України.

тертель навіть назвав адреси лікарень. Після його заяви міська влада Києва вирішила негайно евакуювати медперсонал і пацієнтів, побоюючись ракетного удару з росії. Нагадаємо, білоруський і російський диктатори підписали договір про взаємну підтримку у межах союзної держави.

Міський голова Києва Віталій Кличко спочатку повідомив про евакуацію двох лікарень, одна з яких – дитяча (на скриншоті з відео).

«Робимо все, щоб убезпечити дітей, їх батьків, дорослих пацієнтів і персонал від можливої атаки на ці медзаклади, про яку заявив агресор», - сказав столичний мер.

Опісля він написав, що усіх пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській уже евакуювали.

«Дякую медикам, технічному персоналу, працівникам швидкої за таку оперативну і злагоджену роботу! Життя і безпека людей – найголовніше!» - йдеться у тексті.

Тим часом пресслужба СБУ поширила коментар щодо заяви керівника КДБ Білорусі:

- СБУ закликає сприймати будь-які заяви представників білоруської влади з приводу міфічних терористів, які нібито перебувають в українських лікарнях, як прояв інформаційно-психологічних спецоперацій, котрі грають на руку рф.

Водночас наша країна вже третій рік протидіє ворогу у повномасштабній війні, і всі громадяни розуміють важливість дотримання правил безпеки. Тож і спеціальні служби, і представники місцевої влади реагують на кожну потенційну загрозу згідно з передбаченими протоколами дій. Наразі вживаються усі необхідні заходи, аби знівелювати будь-які негативні наслідки навіть теоретичної загрози. 

Окремо наголошуємо: представникам білоруського режиму, який повністю здав свою країну росії, варто зрозуміти просту річ - люди, котрі захищають Україну від окупантів, є героями, а не терористами. Бо справжні терористи знаходяться в кремлі. Й вони обовʼязково отримають покарання за всі свої злочини. 

Білоруській владі треба не лякати українців псевдозаявами, а думати про те, як не опинитися на лаві підсудних у Гаазі поруч із кремлівським диктатором.

Ось відео, яке поширив волонтер Сергій Стерненко зі записом погроз тертеля.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: