Уряд Туска не квапиться скасовувати заборону на імпорт українського зерна

Економіка 02.01.2024 Коментарі 0

Польський уряд Дональда Туска поки що не буде скасовувати заборону на імпорт українського зерна на внутрішній ринок Польщі: ембарго було запроваджене 15 вересня 2023 року.

Про це повідомив міністр сільського господарства Республіки Польщі Чеслав Сєкерський, - пише Сenyrolnicze.pl з посиланням на TVP Info.

Зокрема, видання цитує міністра: " Я був на кордоні в Медиці, де спілкувався з фермерами, які протестують. Але для розв язання порушених проблем потрібні законодавчі рішення. Чекаємо згоди Євросоюзу на субсидії на кукурудзу. Ми хочемо зберегти кредити під низькі відсотки. Ми також хочемо, щоб органи місцевого самоврядування могли звільнити фермерів від підвищення сільськогосподарського податку, не втрачаючи при цьому грошей".

Також міністр сказав: " Ми хочемо допомогти Україні, але нам потрібні норми щодо квот і перехідних періодів. Це переговори не лише між Польщею та Україною, а й за участю ЄС. (…) Ми повинні підтримувати ембарго, доки не буде узгоджено умови, які його замінять. Я вважаю, що добрим рішенням буде запровадження ліцензування транспорту за одночасного використання транзитних шляхів, що за межами Польщі".

Нагадаємо, що недавно міністр  Чеслав Сєкерський зустрівся з фермерами, які блокували пункт пропуску “Медика-Шегині”. Після цього польські аграрії призупинити блокаду ПП, розблокувавши рух вантажівок.

6 листопада у Польщі перевізники заблокували рух українських вантажівок на трьох пунктах пропуску: «Дорогуськ - Ягодин», «Корчова - Краківець», «Гребенне - Рава-Руська»23 листопада поляки заблокували четвертий пункт пропуску «Медика – Шегині», де до акції долучились польські фермери.

Станом на сьогодні заблокованими залишалися три напрямки "Рава-Руська - Гребенне", "Краковець - Корчова", "Дорогуськ - Ягодин»": у чергах перебуває близько 3тис. вантажівок.

Фото –міністр сільського господарства та розвитку сільських територій Польщзі Чеслав Сєкерський (ліворуч) зустрівся з протестувальниками. Медика, 23.12.2023 / PAP / Darek Delmanowicz

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: