Про роботу ТЦК та СП на Львівщині з’явилась нова хвиля фейків

НОВИНИ 26.04.2024 Коментарі 0

Неправдиві повідомлення про нібито значне збільшення кількості груп оповіщення, а також обмеження вільного пересування цивільного населення, затримування і відбирання мобільних телефонів тощо останнім часом активно ширяться соцмережами.

«Повідомлення такого змісту, опубліковані у соціальних мережах чи озвучені усно, є фейками і мають усі ознаки російської інформаційно-психологічної операції (ІПСО)», - йдеться у повідомленні Львівського обласного ТЦК і СП.

Як зазначають у терцентрі, фейкові новини з короткими емоційними коментарями є одним із найпопулярніших методів російських пропагандистів. Ворог поширює такі повідомленні з метою залякування українського населення, дискредитації ТЦК та зриву мобілізації. Розповсюдження таких повідомлень грає на руку ворогу. «Наполегливо рекомендуємо уникати поширення схожих повідомлень. А також критично сприймати всю інформацію, яку споживаєте у соціальних мережах», - наголосили у ТЦК.

У відомстві закликали завжди звертати увагу на джерело поширення інформації та довіряти лише перевіреним медіа. Якщо джерело анонімне, або неможливо виявити, хто найперший поширив цю інформацію – це перший дзвінок, що перед вами може бути ІПСО.

«Звертайте також увагу, чи повідомлення не провокує у вас сильні емоції, такі як страх, злість чи паніку. Якщо так – це другий дзвінок, що перед вами ІПСО.

Нагадуємо, що інформаційна гігієна під час воєнного стану необхідна для того, щоб ефективно боротися з ворогом», – зазначає служба зв’язків з громадськістю Львівського ОТЦК та СП.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: