Білоруські та російські шпигуни активізувалися у Європі, - Дональд Туск

НОВИНИ 25.04.2024 Коментарі 0

Про активізацію білоруських і російських спецслужб перед виборами до Європарламенту (заплановані на 8-9 червня) заявив у середу, 24 квітня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск.

Російські та білоруські спецслужби все активніше намагаються діяти по всій Європі, зокрема в Польщі. Про це Туск повідомив під час виступу на національній раді партії "Громадянська платформа", повідомляє DW.Білорусь

"Я кажу про людей, які беруть гроші у російських служб і за їх дорученням готують теракти в Польщі та за її межами. І це не поодинокі випадки", - заявив прем'єр.

"Ніколи питання, які вирішуватимуть у Європарламенті, не були такими важливими та так не впливали на наше життя, як зараз, під час війни", - наголосив Дональд Туск, якого цитує Rzeczpospolita  

Нещодавно в соцмережі Х очільник польського уряду написав про затримання російських агентів, які готували замах на Президента України та соратника уже покійного російського опозиціонера Олексія Навального – Леоніда Волкова. Останній зазнав ударів від невідомого молотком для відбивних 12 березня у Вільнюсі й зазнав різних травм, зокрема перелом руки.

Додамо, минулого тижня стало відомо про затримання у Німеччині двох російських агентів, які планували диверсії на військових об'єктах у Баварії. За даними Bild, джерела у спецслужбах ФРН стверджують, що росія намагається створити велику агентурну мережу в Німеччині. І диверсії на об'єктах інфраструктури цілком реальні.

Цікаво, що затримали двох добровольців, які запропонували свої послуги російським спецслужбам. 

Агенція Укрінформ із посиланням на Федеральний суд ФРН повідомляла, що затримані мають подвійне громадянство Німеччини та росії і працювали на іноземну спецслужбу "в особливо серйозній справі".

У їхні плани входило, зокрема  утруднити допомогу Німеччини для України – влаштувати вибухи та підпали військової і промислової інфраструктури.

Один із затриманих – Дітер С.– перебував на сході України із грудня 2014 року по вересень 2016 року як бойовик збройного формування так званої донецької народної республіки та мав при собі вогнепальну зброю.

Зважаючи на відновлення військової допомоги зі США для Збройних Сил України, логістика значної частини якої проляже через Польщу, логічно припустити, що у кремлі посилять шпигунську та диверсійно-підривну діяльність.

Також читайте: Нові деталі про завдання затриманих у Польщі російських шпигунів

На фото Лєшека Шиманського з агенції PAP  – Дональд Туск із трибуни національної ради партії "Громадянська платформа"  також заявив, що Право і справедливість та Конфедерація хочуть вивести Польщу зі складу Євросоюзу. 
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: