Як у керівниці миколаївської МСЕК вилучали 450 тис. дол. - відео

НОВИНИ 22.10.2024 Коментарі 0

За процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону у ході розслідування корупційної схеми ухилення від мобілізації проведено обшуки в очільниці Миколаївського обласного центру медико-соціальної експертизи.

Про це повідомили в Генпрокуратурі.

Під час обшуків за кількома адресами у керівниці Миколаївської обласної МСЕК та її сина – інтерна медичного вишу, знайдено понад 450 тис доларів США та колекцію ювелірних виробів. Також у її сина вилучено паспорт громадянина рф, який був отриманий у колишньому генконсульстві рф в Одесі.

При цьому, за даними слідства, протягом 2015-2023 років очільниця МСЕК задекларувала дохід на загальну суму близько 2 млн грн. 

З метою приховування нелегальних прибутків посадовиця оформила на свого сина три квартири.

У 2023 році посадовиця оформила собі та сину 2-гу групу інвалідності для отримання від держави додаткових пільг та соціальних виплат.

На підставі отриманих матеріалів, вирішується питання щодо повідомлення чиновниці про підозру та подальшого обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, що 4 жовтня ДБР повідомило, що вони викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупута її сина Олександра Крупу на незаконному збагачені. Під час обшуків у них знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах. 

10 жовтня  журналіст Юрій Бутусов повідомив, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олійником оформили інвалідність, "вочевидь, «дахуючи» корупційну схему представниці "Слуги народу" Тетяни Крупи у МСЕК та ПФ. 

17 жовтня очільника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника було звільнено з посади за власним бажанням.

Сьогодні ж, 22 жовтня, Президент Володимир Зеленський провів засідання Ради нацбезпеки і оборони щодо ситуації з Медико-соціальними експертними комісіями (МСЕК) і зловживаннями посадових осіб різних державних органів із отриманням інвалідності.

«Вважаю, що відповідальність за ситуацію зараз має бути персональною. Доручив Премʼєр-міністру розв’язати проблему на рівні центральних органів виконавчої влади, зокрема відповідних міністерств. Потрібні кадрові рішення. Також повинна бути й політична відповідальність генерального прокурора за ситуацію в органах прокуратури України», - повідомив Зеленський.

Згодом стало відомо, що Генеральний прокурор Андрій Костін подав у відставку. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: