Прокурор Хмельниччини запевняє, що отримав інвалідність законно. Решта 48 прокурорів-інвалідів промовчали

АНАЛІТИКА 17.10.2024 Коментарі 0

Інформація щодо інвалідності «майже усіх» прокурорів Хмельницької обласної прокуратури не в повній мірі відповідає дійсності. Це зазначив у своєму дописі в мережі Facebook керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник.

При цьому свою інвалідність пан Олійник підтвердив, заявивши, що отримав її законним шляхом.

«Особисто я маю проблеми зі здоров’ям. У 2005 році отримав травму на робочому місці вивчаючи матеріали кримінального провадження. Групу отримав у 2017 році ще задовго до призначення на посаду. Хвороба не перешкоджає виконанню службових обов’язків», - пояснив обласний прокурор.

Він також зробив спробу захистити своїх підлеглих. Пан Олійник підтвердив наявність інвалідності у 48 прокурорів та повідомив, що загальний склад прокуратури області – 225 прокурорів. «Тож стверджувати, що уся прокуратура складається з осіб з інвалідністю не є правильним. Більше того, інвалідність більшості працівників отримана не за останні роки», – повідомив Олійник.

Також Хмельницький прокурор спробував «тиснути на жалість»: мовляв, обмежень щодо роботи осіб з інвалідністю в органах прокуратури законодавством не встановлено. Але під час атестації інвалідність прокурорів була предметом розгляду відповідних комісій.

«Неодноразово ініціювались перевірки і щоразу публікація чергового блогера щодо прокурорів набирає актуальності, наче вони обмежені у правах притаманних звичайному громадянину. Виглядає як дискримінація за ознакою професії прокурор», - поскаржився Олексій Олійник.

І ще й дорікнув журналістові Юрію Бутусову, що той обмежив коло коментаторів його допису про прокурорів-інвалідів у FB. Та «наїхав» на нього за нібито відсутність доказів: «Вислів «дахуючи корупційну схему голови МСЕК» звучить звичайно потужно але у публікації нічим не підтверджений, які і більшість статей автора у яких критикуються органи влади», - написав прокурор.

Передісторія масової інвалідності прокурорів Хмельниччини

Як уже писав ЗІФ, напередодні, 16 жовтня журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у FB повідомив, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олійником оформили інвалідність, вочевидь, «дахуючи» корупційну схему представниці «Слуги народу» Тетяни Крупи у МСЕК та Пенсійному фонді. «Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи – згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Тетяни Крупи», - зазначив Бутусов.

А вже 17 жовтня він опублікував імена 49 прокурорів Хмельницької обласної прокуратури на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником, які, за його словами, скористалися корупційною схемою оформлення інвалідності та «роками отримували гроші з державного бюджету».

За даними Бутусова, прокурор Олійник отримав пенсію в 2017 році у віці 37 років. Аналогічну підвищену пенсію разом із чоловіком оформила і його дружина – прокурор Ірина Олійник.

При цьому за інформацією розміщеною на сайті Хмельницької обласної прокуратури, Олійник свою трудову діяльність розпочав у 2002 році з посади помічника прокурора Деражнянського району Хмельницької області.

У своїй заяві Олійник не підтвердив і не спростував інформацію щодо того, чи є подружжя Олійників інвалідами ІІ групи і чи вони оформлені завдяки зв'язкам з підозрюваною у корупції голови Хмельницької обласної медико-соціальної експертної комісії та депутатки облради від партії «Слуга народу» Тетяною Крупою.

Коментуючи реакцію прокурора Бутусов написав, що «Олійник не розповів нічого про підстави оформлення інвалідності ІІ групи, а перекинув відповідальність за свої вчинки на комісію та правоохоронні органи, і зробив вигляд, ніби його травма у 2005-му році - це доведений факт».

«Інвалідність одразу ІІ групи була оформлена прокурору Олійнику лише 19 липня 2017 року рішенням головної лікарки МСЕК Крупи з видачею довідки серії АВ №0944598. Причому встановлена одразу довічно», – написав він.

Бутусов повідомив, що отримав дані про те, що дружина Олійника, тоді ще прокурор прокуратури Хмельницької області, також оформила інвалідність ІІ групи у Хмельницькому МСЕК на наступний рік після чоловіка – у 2018-му.

При цьому адвокатка Крупи Анжеліка Моісєєва назвала звинувачення Бутусова в причетності її клієнтки до надання інвалідності прокурорам Хмельниччини необґрунтованим.

Як повідомляли раніше українські медіа, в ході розслідування фактів незаконного оформлення інвалідності чоловікам-ухилянтам правоохоронці провели санкціоновані обшуки у службових кабінетах та за місцем проживання керівниці обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяни Крупи.

У керівниці МСЕК в робочому кабінеті було виявлено 100 тис доларів США, медичні документи з ознаками підроблення, а також списки «ухилянтів» із прізвищами та фіктивними діагнозами.

Окрім того, вдома у посадовиці вилучили 5 млн 244 тис доларів США, 300 тис євро, понад 5 млн грн, брендові прикраси, а також документи, які можуть вказувати на відмивання грошей через різні бізнес-проєкти. 7 жовтня Печерський райсуд Києва обрав запобіжний захід керівниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі. Її відправили під варту на 60 діб (до 3 грудня) із можливістю внесення застави розміром 500 млн грн.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: