Австралія готує для України велику партію американських танків

НОВИНИ 17.10.2024 Коментарі 0

Майже 50 броньованих машин Abrams серії M1A1 готується передати Австралія для потреб Збройних Сил України. Вони увійдуть у новий пакет допомоги для України загальною вартістю 245 мільйонів доларів.

Міністр оборонної промисловості Пет Конрой, який цього тижня братиме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО у Брюсселі, безпосередньо поінформує свого українського колегу про останній пакет підтримки, пише видання ABC.

«Ми стоїмо пліч-о-пліч з Україною в її боротьбі проти незаконного вторгнення росії», - сказав пан Конрой під час перебування в Лондоні, де він зустрічався із членами уряду Великобританії перед поїздкою до штаб-квартири НАТО.

«Ці танки забезпечать Збройним Силам України більшу вогневу міць і мобільність, а також доповнять підтримку, яку надають наші партнери українським танковим бригадам – Австралія непохитно підтримує Україну», - додав він.

Нещодавно Австралія отримала перший із 75-ти нових танків Abrams M1A2, які замінять парк із 59-ти старих машин M1A1. Останні ніколи не використовували в боях. Попри це невелика кількість танків потребуватиме ремонту перед доправленням на європейський континент.

Як зазначає MILITARNYI, під час експлуатації танків австралійською армією у період з 2007 до 2024 року, їх модернізували до версії SA (Situational Awareness). Це поліпшило засоби спостереження, додали тепловізор на кулеметну установку M2 Browning. Також міністерство оборони Австралії замовило додаткові комплекти захисту у вигляді блоків динамічного захисту M19. Щоправда. невідомо, чи їх передадуть разом із танками.

До слова, передача Австралією свого застарілого Abrams «третій країні» потребує дозволу Сполучених Штатів відповідно до їхніх правил міжнародної торгівлі зброєю (ITAR). Минулого року Вашингтон відправив до України 31 власний танк M1A1.

Посол України в Австралії Василь Мирошниченко схвально відгукнувся про рішення уряду Австралії, назвавши такий крок «значним вкладом», що врятує життя в його країні.

«Ці танки будуть невід’ємною частиною нашої сухопутної оборони, і ми вже експлуатуємо деякі з цих танків, які нам надали американці, тож у нас уже є люди, які знають, як ними користуватися», - сказав посол України виданню ABC.

За його словами, ця партія озброєння буде величезною допомогою українцям на полі бою.

Консультант із питань оборони Джей Сі Додсон (JC Dodson), який брав участь у початкових переговорах щодо передачі австралійських «Абрамсів» Erhf]ys, каже, що машини повинні прибувати на фронт швидше, ніж зазвичай.

«Одним із унікальних елементів австралійських танків є те, що вони в доволі хорошому робочому стані. Той факт, що українці вже мають декілька M1A1 на театрі бойових дій від союзників, свідчить про те, що там є хороший логістичний ланцюжок, а також певна підготовка», - вважає він.

Загальна державна підтримка України від Австралії зараз перевищує 1,5 мільярда доларів.

Фото – міністерство оборони Австралії / abc.net.au

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: