Хмельницького прокурора з інвалідністю Олійника генпрокурор звільнив… за власним бажанням

НОВИНИ 17.10.2024 Коментарі 0

Після гучного скандалу та початку службового розслідування щодо отримання інвалідності групою прокурорів незаконним шляхом підоспіли й кадрові рішення. Щоправда, керівника Хмельницької обласної прокуратури Олексія Олійника було звільнено генпрокурором Андрієм Костіним… за власним бажанням.

Про відповідний наказ генпрокурора повідомив його Офіс.

«Проведення службового розслідування щодо факту отримання груп інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури триває. Службове розслідування охоплює перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури», - йдеться у повідомленні Офісу ГПУ.

Нагадаємо, що як раніше писав ЗІФ, 16 жовтня журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у FB повідомив, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олійником оформили інвалідність, вочевидь, «дахуючи» корупційну схему представниці «Слуги народу» Тетяни Крупи у МСЕК та  Пенсійному фонді. А вже 17 жовтня Бутусов опублікував імена 49 прокурорів Хмельницької обласної прокуратури на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником, які, за його словами, скористалися корупційною схемою оформлення інвалідності та «роками отримували гроші з державного бюджету».

У відповідь прокурор Олійник у своєму дописі у Facebook запевнив, що отримав свою інвалідність законно – отримавши у 2005 р. травму «на робочому місці вивчаючи матеріали кримінального провадження». Детальніше про це ЗІФ писав тут.

Також Юрій Бутусов звернув увагу на те, що подружжя Олійників (прокурор разом із дружиною – також працівницею прокуратури) обоє мали інвалідність ІІ групи. І окрім зарплати одержували ще й виплати за інвалідністю – на двох понад 500 тис. грн. на рік.

Такі фантастичні виплати, на думку журналіста, стали можливі після того, як Олійник звернувся з позовом за справою № 686/19688/17 і отримав від Пенсійного фонду рішення про нарахування йому пенсії у розмірі 60% від доходів. Очевидно, те саме зробила у 2018-му році і дружина Ірина.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: