Майже всі прокурори Хмельниччини виявились… інвалідами 2-ої групи – справа про корупцію МСЕК

НОВИНИ 16.10.2024 Коментарі 1

49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олійником оформили інвалідність, вочевидь, «дахуючи» корупційну схему представниці "Слуги народу" Тетяни Крупи у МСЕК та ПФ. Про це у ФБ повідомив журналіст Юрій Бутусов. 

Юрій Бутусов: "Ця кримінальна драма шокує глибиною беспредєлу та безкарності влади. Затримання 5 жовтня Тетяни Крупи – депутата партії Слуга народу, головної лікарки Хмельницької медико-соціальноі експертизи, яка за хабарі масово оформляла свідоцтва про інвалідність, та її сина Олександра Крупи, начальника Пенсійного фонду Хмельницької області, які зберігали вдома у готівці та за кордоном у Австрії, Польщі, Туреччині та Іспанії понад 10 мільйонів доларів, та володіють трьома десятками будинків в Україні та Європі, викликала основне питання – так хто ж дозволяв Тетяні Крупі діяти на одній посаді безперервно 16 років?

Ми задали 6 питань до влади по цій страшній справі... Відповідей ми не почули, і тому вирішили допомогти розслідуванню.

Обставини справи, які стали відомі Цензор.Нет, однозначно показують, що правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну систему, яку створила Слуга народу Крупа, тому що були співучасниками корупційних схем.

При обшуку співробітниками Державного бюро розслідувань на робочому місці Т.Крупи у обласній МСЕК було знайдено 104 тисячі доларів, які у період 2-4 жовтня Крупа отримала з 30 громадян, тобто приблизно по 3-4 тисячі доларів з однієї особи за отримання свідоцтва про інвалідність. Корупційна схема працювала щоденно та масово, у порядку живої черги.

Більшість громадян, які принесли хабарі останнім часом – жінки. Суть схеми в тому, що при наявності жінки-інваліда її чоловік оформлює собі догляд за інвалідом і таким чином автоматично виключається з числа придатних до мобілізації. І статистика ухилянтів приховується, бо нікому не кинеться в очі, що інвалідність оформлюють жінки. Корупція стала інструментом антидержавних дій в області - для зриву мобілізації.

Але чому корупційні схеми були викриті не місцевими правоохоронцями, а ДБР?

Виявити зв'язки Крупи дозволило вивчення декларацій хмельницьких правоохоронців, які самі все задокументували.

Давайте подивимось на орган, який відповідає за захист закону та представляє державні інтереси – обласну прокуратуру Хмельницької області.

Майже всі прокурори Хмельницької області виявились… інвалідами 2-ї групи - згідно з рішенням головного лікаря МСЕК Т.Крупи. І багато років отримували та продовжують отримувати від держави пенсії за інвалідність – згідно з рішеннями начальника Пенсійного фонду О.Крупи.

Наші джерела дозволили встановити список прокурорів-інвалідів з Хмельницької прокуратури, який не є остаточним:

1. Олійник Олексій Леонідович, прокурор Хмельницької області;

2. Олійник Ірина Олександрівна, дружина прокурора області, прокурор прокуратури Хмельницької області до 2024-го року, за нашими даними зараз перевелась до обласного ТЦК Міноборони;

3. Мартинюк Олександр Григорович, начальник відділу прокуратури;

4. Нагребецький Сергій Станіславович, заступник начальника відділу прокуратури;

5. Олійник Роман Володимирович, керівник Шепетівської окружної прокуратури;

6. Галус Олег Петрович, начальник відділу прокуратури області;

7. Луговий Олексій Петрович, начальник відділу прокуратури області;

8. Лазаренко Володимир Володимирович, начальник відділу прокуратури області;

9. Щербатюк Олександр Євгенович, начальник відділу прокуратури, за нашими даними зараз один з керівників у державній пенітенціарній службі;

10. Нікітюк Петро Григорович, начальник відділу прокуратури області;

11. Шпак Олег Олександрович, начальник відділу прокуратури області ;

12. Сідельников Руслан Вікторович, начальник відділу прокуратури області;

13. Войтюк Михайло Павлович, начальник відділу прокуратури області;

14. Козлюк Олег Петрович, начальник відділу прокуратури області;

15. Коханський Володимир Володимирович, начальник відділу прокуратури області;

16. Максимчук Микола Васильович, начальник відділу прокуратури області;

17. Барахтенко Ігор Михайлович, начальник відділу прокуратури області;

18. Львовський Олег Миколайович, начальник відділу прокуратури області;

19. Веселовська Ольга Петрівна, прокурор прокуратури області;

20. Сарело Володимир Петрович, прокурор прокуратури області;

21. Лісова Оксана Омелянівна, прокурор прокуратури області;

22. Романюк Роман Леонідович, прокурор прокуратури області;

23. Балюк Віталій Олександрович, прокурор прокуратури області;

24. Лунь Юлія Анатоліївна, прокурор прокуратури області;

25. Пронозюк Віталій Ігорович, прокурор прокуратури області;

26. Галишук Олександр Володимирович, прокурор прокуратури області;

27. Яремчук Ольга Олексіївна, прокурор обласної прокуратури;

28. Базан Олександр Вікторович, керівник окружної прокуратури;

27. Олійник Роман Володимирович, керівник окружної прокуратури;

28. Стецюк Сергій Іванович, керівник Волочиської окружної прокуратури;

29. Комар Іван Васильович, керівник окружної прокуратури міста Хмельницького;

30. Терлецький Олександр Цезарович, заступник керівника окружної прокуратури;

31. Бандура Борис Борисович;

32. Зубик Юрій Михайлович;

33. Арсенюк Віктор Миколайович;

34. Лисюк Іван Вікторович;

35. Заремба Олександр Іванович;

36. Поліщук Михайло Анатолійович;

37. Благовісний Андрій Станіславович;

38. Вітюк Євген Олександрович;

39. Боднарук Тетяна Євгенівна;

40. Скринник Максим Вадимович;

41. Лютак Богдан Васильович;

42. Кушнір Дмитро Володимирович;

43. Гучинська Ірина Миколаївна;

44. Туз Юрій Антонович;

45. Васильєва Любов Володимирівна;

46. Прокопчук Віталій Миколайович, прокурор окружної прокуратури;

47. Пітель Марина Василівна;

48. Сухоребрий Сергій Анатолійович, прокурор Летичівської окружної прокуратури;

49. Наконечний Сергій Олександрович, керівник Хмельницької окружної прокуратури.

З усього керівництва Хмельницької обласної прокуратури та її структурних підрозділів пенсію у Крупи не оформив тільки один прокурор – Олександр Гончар, керівник Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, і його дружина також не оформила пенсію.

Подружжя обласного прокурора Олійника отримало 2,5 мільйони гривень з грошей пенсіонерів. Першим пенсію о 2017-му у віці 37 років оформив Олексій Олійник, тоді він, простий прокурор, отримав вперше 34397 гривень.

А в 2023-му Олійник, прокурор області, отримав вже 251 260 гривень:

Чим пояснити таке зростання пенсії? Може прокурор отримав якусь додаткову інвалідність через сумлінне виконання службових обов'язків у кабінеті?

Олійник підірвав здоров'я на службі разом зі своєю підлеглою дружиною: аналогічну з чоловіком підвищену пенсію оформила дружина - прокурор Ірина Олександрівна Олійник.

Очевидно, що чим вище посада на Хмельниччині, тим більше зростає ступінь інвалідності та тим більше грошей платив знайомим керівникам із кишені пенсіонерів голова Пенсійного фонду Крупа.

Навіщо прокурорам інвалідність? Тут не в грошах справа – подивіться декларації цих 49, кожен прокурор області це дуже заможна людина, вони усі мають десятки гектарів землі, квартири, будинки, машини, за рівнем статків прокурори знаходяться в Україні на рівні еліти. Але згідно з законодавством про працю інваліді мають перевагу при працевлаштуванні і при переміщенні з посади на посаду, їх значно складніше звільнити. Наявність дружини інваліди – додаткова пдістава щоб не допустити переведення прокурора зі "своєї" області, де у нього усі знайомі, майно, потоки налагоджені, в якусь іншу, область, не таку зручну. Тобто свідоцтва МСЕК від Тетяни Крупи захищали прокурорів та допомагали робити кар’єру у найзручніший спосіб. А пенсії від Олександра Крупи були маленьким приємним бонусом за співпрацю.

Масштаби видачі інвалідних свідоцтв та пенсій у прокуратурі важко підрахувати, оскільки близькі родичі прокурорів, які не служили в прокуратурі, також оформлені інвалідами.

Так, згідно з декларацією керівника Волочиської окружної прокуратури Сергія Стецюка за 2023 рік, він отримав пенсію у розмірі 251 160 гривень. А його дружина Олена Стецюк – 32 200 гривень:

Згідно з декларацією керівника окружної прокуратури міста Хмельницького Івана Комара за 2023 рік, він отримав пенсію у розмірі 251160 гривень, а його дружина Ірина Комар – 32925 гривень:

Згідно з рішенням МСЕК, в Хмельницькій області майже не залишилось здорових прокурорів. Якщо порахувати за деклараціями загальну суму пенсій, які отримали тільки встановлені нами 50 прокурорів-інвалідів від платників податків, це становить як мінімум 54,1 мільйони гривень – деякі оформлювали пенсії з 2016 року, деякі останнім часом.

Фактично ми бачимо тісне переплетіння інтересів місцевих чиновників, які діють як одна єдина злочинна організація, підтримують та прикривають одне одного, володіють десятками та сотнями гектарів землі, купують собі будь-які необхідні рішення, відкрито вимагають хабарі та сприяють ухилянню від мобілізації. Тетяна Крупа діяла при чотирьох президентах, невдало балотувалась від Блоку Порошенко у 2015-му, але у 2020-му отримала місце депутата Слуги народу, стала депутатом обласної ради, після чого у 2020-му отримала посаду голови Пенсійного фонду для свого сина Олександра. Усі ці посади були, як ми розуміємо, отримані не випадково, посади отримали ті, хто найкраще "заносить" готівку з хабарів в усі потрібні кабінети.

Також у 2020-му отримав посаду прокурора області Олексій Олійник.

Очевидно, усі рішення МСЕК Хмельницької області відносно видачі свідоцтв про інвалідність усім працівникам правоохоронних органів Хмельницької області, а також членам їх родин, мають бути переглянуті.

Усі правоохоронці, які отримали інвалідність та пенсії з рук родини Крупи, і які не мають реальної інвалідності через особисту участь у бойових діях, мають бути негайно звільнені з правоохоронних органів та державної служби, засуджені, майно та гроші злочинців мають бути конфісковані для повного відшкодування втрат Пенсійного фонду.

Мафія під час війни грабує державний бюджет та платників податків, розкрадаючи гроші, які могли піти на захист країни.

Мафія зриває мобілізацію та сприяє ухилянтам.

Мафія краде гроші у справжніх інвалідів та пенсіонерів.

Ми зробимо усе можливе, щоб імена усіх учасників цього злочинного угруповання як у прокуратурі так і в інших правоохоронних органах були відомі та не були забуті, щоб злочини не залишились без покарання.

Аналогічні перевірки мають бути проведені в усіх регіонах України".

Фото – керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник. Був призначений на посаду у вересні 2020 року/Хмельницька обласна прокуратура

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Ніна
2024-10-16 21:08:24

Розстріляти без суду і слідства

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: