Як адепти московської церкви святкували Свято Покрови у Львові та до чого тут Садовий

НОВИНИ 15.10.2024 Коментарі 0

У понеділок, 14 жовтня, у соціальних мережах поширили відео, на якому зафіксовано, як у Львові адепти московської православної церкви святкують Свято Покрови. Нагадаємо, хронічно брехлива російська православна церква продовжує користуватися юліанським календарем, від якого відмовилася Православна церква України (ПЦУ).

Так, відповідне відео оприлюднив телеграм-канала "Політичний треш" з таким коментарем: "Знаєте, що це за відео? Це нібито закрита й опечатана Львівською міською радою парафія святой Троіци московського патріархату, що на вул. Антоновича, 100.

Також у коментарі зазначено, що ця антиукраїнська акція мала би привернути увагу відповіднитх органів, а також міського голови Львова Андрія Садового, який торік у квітні, саме напередоні Великодня, на всі заставки хвалився, що вигнав московських попів зі Львова.

Сьогодні туди збіглися фанати московських попів, щоби посвяткувати Покрову за календарем, який в Україні більше не діє. "Богослужіння" за здравіє Кіріла проводив такий собі "священик" Дмітрій Бадира. А перед цим Володимир Шарабура освячував перед "церквою" чийсь Лексус".

Нескладний пошук в Інтернеті, і можна справді знайти підтвердження того, що Андрій Садовий вкотре трохи прибрехав.

Ось посилання на його сторінку в Телеграмі. Допис датований 6 квітня 2023 року. Тоді ця тема була вельми актуальна, власне, 24 травня 2023 року Архієрейський Собор Православної церкви України (ПЦУ) ухвалив рішення перейти на новоюліанський календар, який збігається зі світським, яким користуються українці та й увесь світ. 

 Зокрема, 6 квітня 2023 року Андрій Садовий у телеграмі повідомив: ""Май" не настане. Тільки теплий український травень. Отож, тепер офіційно:

1️⃣Самобуд на Сихові демонтовано. Фото до речі, звідти.

2️⃣Приміщення на Пекарській офіційно перейшло у користування Першого медоб'єднання. Надалі там розвиватимемо реабілітацію для військових. Монастир ПЦУ, який там знаходиться продовжить своє служіння.

3️⃣Храм на вулиці Бобанича тепер використовуватиме релігійна громада Православної церкви України.

4️⃣Власниця приміщення на Антоновича розірвала угоду з московським патріархатом. Ця парафія припинила богослужіння.

Дякую усім, хто долучився, і дуже гідно, без провокацій, за ці два дні завершили історію московського патріархату в нашому місті. За повагу до закону, стриманість та толерантність.

Перед Великоднем в рідній хаті має бути порядок".

Тепер очевидно, що міський голова Львова Андрій Садовий поквапився із таким хвалькуватим дописом. На жаль, історія московського патріархату у Львові продовжується і набуває ознак підпілля. 

Нагадаємо, в Україні ухвалено закон "Про захист конституційного ладу у сфері діяльності релігійних організацій", який забороняє діяльність на території України релігійних організацій, пов’язаних з російською православною церквою. Зокрема, 20 серпня 2024 року Верховна Рада ухвалила закон про заборону релігійних установ, пов’язаних з РФ, а 24 серпня цей документ підписав президент і його опублікувало офіційне видання парламенту газета "Голос України". Закон набув чинності через 30 днів з моменту публікації

Відповідно до цього Закону релігійні організації, які підпадуть під підозру в співпраці з московськими попами, має перевірити експертна комісія, котру зобов язана створити Державна служба України з етнополітики та свободи совісті (ДЕСС). Якщо комісія зафіксує порушення, ДЕСС повинна видати припис церкві на усунення порушень.

Також додамо, що навесні 2022 року упц московського патріархату внесли зміни у свій статут, щоб начебто відмежуватись від рпц. Водночас  релігієзнавча експертиза Держслужби з питань свободи совісті засвідчила, що упц фактично залишається структурним підрозділом ворожож російської православної церкви, попи якої закликають вбивати українців.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: