Австрійська партія свободи, яка виграла вибори, втратила право формувати урядову коаліцію 

ПЕРЕКЛАДИ 22.10.2024 Коментарі 0

Сьогодні, у  вівторок, 22 жовтня, президент Австрії Александр Ван дер Беллен доручив провіднику Австрійської народної партії (ÖVP), чинному канцлеру Карлу Негаммеру сформувати уряд. Лідер ÖVP прийняв пропозицію і підкреслив, що він прагне створити трипартійну коаліцію разом із SPÖ (Соціал-демократична партія Австрії). Поки що незрозуміло, кого Нехаммер залучить у ролі другого молодшого партнера. NEOS і Зелені вже висловили готовність працювати разом.

Про це пише одна з найтиражніших австрійських щоденних газета Neue Kronen Zeitung.

Лідер SPÖ Андреас Баблер виявився «відкритим» до «конструктивних дискусій». Однак, за його словами,  коаліція з SPÖ буде лише в тому випадку, «якщо ми працюватимемо разом, щоб знайти рішення для основних проблем, з якими стикається Австрія».

Соціал-демократи хочуть мати можливість спільно впроваджувати реальні покращення для населення. 

З точки зору NEOS (ліберальна політична партія, заснована в 2012 році, її лідерка Беате Майнль-Райзінгер) необхідною умовою її участі в уряді є «чесна воля до реформ і клімат довіри на рівних умовах», - йдеться в заяві.

Водночас NEOS подякував Ван дер Беллену за «чітке рішення». Тепер м’яч на полі Негаммера, який тепер має дослідити всі варіанти отримання стабільної більшості.

"Зелені" також висловили свою готовність покерувати країною. «Так само, як я це робив з Андреасом Баблером і Беатою Майнль-Райзінгер, я також мав довірливу розмову з Карлом Негаммером минулого тижня. У будь-якому випадку, ми, "зелені", продовжуватимемо підтримувати конструктивний обмін думками з цими трьома партіями і не відмовлятимемося від будь-яких чесних і відкритих дослідницьких переговорів чи урядових переговорів», — сказав федеральний речник і віце-канцлер Вернер Коглер.

Коли почнуться переговори щодо формування уряду, поки невідомо. У найближчі два дні політичні події відбуватимуться насамперед у парламенті. У середу збираються депутатські клуби, а в четвер – установче засідання Нацради.

Нагадаємо, 29 вересня в Австрії відбулись парламентські вибори. Ультраправа і проросійськир налаштована Австрійська партія свободи вперше здобула перше місце, отримавши пприблизно 295 голосів. Однак лідер цієї партії  Герберт Кікль не зміг ні з ким домовитись про формування проурядової коаліції, яка б визнала його за федерального канцлера: Кікль тверто стояв на тому, що канцлером має стати саме він. Відтак, президент Австрії Александр Ван дер Беллен доручив лідеру другої за величиною парламентської партії ÖVP Карлу Негаммеру  сформувати уряд.

Фото - президент Австрії Александр Ван дер Беллен

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: