ЗСУ уперше знищили російський бомбардувальник дальньої дії – відео

НОВИНИ 19.04.2024 Коментарі 0

Уперше зенітні ракетні підрозділи Повітряних Сил у взаємодії з Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України знищили дальній стратегічний бомбардувальник Ту-22М3 російської федерації.

Про це повідомив у ТГ-каналі командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук.

За його словами, окрім літака, також уперше вдалося знищити  дві крилаті ракети Х-22, якими російські терористи б’ють по мирних українських містах (Ту-22МЗ є їх носієм).

«Україні потрібно більше засобів, більше ракет, аби краще захистити від російського тероризму прифронтові території. Я дякую усім, хто сьогодні забезпечив цей результат. Зло буде покарано!» - зазначив Микола Олещук.

За попередніми даними, ворожий літак здійснював пуски ракет по Одещині. Упав на території Ставропольського краю РФ. За повідомленнями влади цього регіону, вдалось врятувати двох пілотів, повідомляє Defense Expres. Видання зазначає, що екіпаж Ту-22М3 складається із 4 осіб. Відтак, можна припустити, «що частина екіпажу цього "борта" все таки потрапила на концерт до Кобзона». У війні проти Грузії росія також втратила 2008 року Ту-22М3.

Рештки російського бомбардувальника десь на Ставропіллі

Роспропаганда придумує «відволікаючі» версії збиття свого повітряного судна. Російське міністерство нападу видало такие пояснення:

- Ту-22М3 вкс росії зазнав аварії у Ставропольському краї після виконання бойового завдання при поверненні на аеродром базування. Льотчики катапультувалися, 3-ох членів екіпажу евакуювала група пошуку та рятування, зараз триває пошук одного льотчика. Боєкомплекту на борту не було, літак упав у безлюдній місцевості. На землі руйнувань немає. За попередніми даними, причиною аварії стала технічна несправність.

Запускають версію і про «дружній вогонь». Проте Defense Expres зазначає, що літак завдовжки 40 метрів і розмахом крила 34 метри достатньо крупна повітряна ціль, щоб її на екрані РЛС сплутати з ракетою чи дроном.

У своєму ТГ-каналі військово-політичний оглядач Олександр Коваленко поширив відео падіння рашистського літака

Також у ніч на 19 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару ракетами різних типів та ударними БпЛА.

Ворог застосував 36 засобів повітряного нападу – 22 ракети різних типів і 14 ударних безпілотників:

- 2 крилаті ракети Х-101/Х-555 із літаків стратегічної авіації Ту-95 МС (район пусків Рязань -рф.);

- 14 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136» (із районів Приморсько-Ахтарськ, Курська обл. - рф.);

- 12 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69 (Курська обл. та з акваторії Азовського моря);

- 2 крилаті ракети «Іскандер-К» (із Криму);

- 6 крилатих ракет Х-22 із дальніх стратегічних бомбардувальників Ту-22М3 (з акваторій Чорного та Азовського морів). 

Зенітні ракетні війська Повітряних Сил, мобільні вогневі групи та підрозділи радіоелектронної боротьби Сил оборони України знищили 29 повітряних цілей:

- 2 крилаті ракети Х-101/Х-555;

- 14 ударних БпЛА типу «Shahed-131/136»;

- 11 керованих авіаційних ракет Х-59/Х-69;

- 2 крилаті ракети Х-22.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: