ГУР показало операцію зі знищення російського Ту-22МЗ

ВІДЕО 19.04.2024 Коментарі 0

Один із дальніх бомбардувальників Ту-22М3, які в ніч на 19 квітня атакували ракетами України, збили під час спецоперації Головного управління розвідки у взаємодії з Повітряними силами на відстані приблизно 300 кілометрів від України.

Для атаки на рашистське повітряне судно використали ті самі засоби, якими раніше уразили російський літак далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50. Внаслідок ураження бомбардувальник зміг долетіти в район Ставрополя, де упав і розбився.

Додамо, що губернатор Ставропольського краю владіміров визнав загибель одного з чотирьох пілотів – за деякими даними, ідеться про командира. Інших двох госпіталізували – наслідки катапультування з російських літаків зазвичай призводить до серйозних травмувань. Іще одного шукають.

Також читайте: ЗСУ уперше знищили російський бомбардувальник дальньої дії – відео

На фото з відкритих джерел: росія втратила Ту-22МЗ – один із найдорожчих своїх літаків, вартістю під 300 мільйонів доларів США. До слова, у серпні 2023 року безпілотники атакували військові аеродроми росії «Сольці» (Новгородська область рф) і «Шайківка» (Калузька область). Тоді представник ГУР Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що результатом атаки став один Ту-22МЗ, ще чотири отримали пошкодження. За деякими даними, тоді вдалося знищити два бомбардувальники. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: