Представники Франції, Угорщини, Словаччини та ще 4 країн ЄС планують вклонитись путіну

ПЕРЕКЛАДИ 07.05.2024 Коментарі 0

Сполучені Штати та більшість країн Європейського Союзу бойкотуватимуть у вівторок церемонію, коли в. путін буде складати приягу на новий шестирічний термін президентства, яка відбудеться сьогодні, 7 травня у кремлі. Однак Франція та деякі інші країни ЄС мають намір послати на це інавгурацію своїх представників, незважаючи на благання Києва.

Різна дипломатична реакція західних держав підкреслила розбіжності щодо того, як поводитися з російським лідером через два роки після того, як він почав повномасштабне вторгнення в Україну, - повідомляє агенція Reuters з посиланням на слова європейського дипломата.

«Ні, у нас не буде представника на його інавгурації. - сказав Метью Міллер, речник Держдепартаменту США. – Ми, звичайно, не вважали ці вибори вільними і чесними, але він президент росії і збирається продовжувати обіймати цю посаду».

Велика Британія та Канада заявили, що не надішлють нікого для участі в церемонії, яка відбулася через день після того, як Росія оголосила в понеділок про проведення тактичних ядерних навчань, які, як вона сподівається, охолодять «гарячі голови» на Заході.

путін здобув переконливу перемогу на президентських виборах у березні всього за кілька тижнів після того, як його найвідоміший опонент Олексій Навальний помер у в'язниці. Західні уряди засудили перевибори як несправедливі та недемократичні.

«Україна не бачить правових підстав для визнання його демократично обраним і легітимним президентом Російської Федерації», - йдеться в заяві МЗС України.

Церемонія складання присяги, зазначається, має на меті створити «ілюзію законності майже довічного перебування при владі людини, яка перетворила Російську Федерацію на державу-агресора, а правлячий режим – на диктатуру».

Високопоставлений чиновник кремля повідомив, що глави всіх іноземних дипломатичних місій у москві були запрошені на інавгурацію путіна, повідомляє Інтерфакс.

Речник ЄС заявив, що посол ЄС в Росії не буде присутній на церемонії, що відповідає позиції більшості держав-членів блоку.

Європейський дипломат сказав, що 20 країн-членів ЄС бойкотуватимуть захід, але очікується, що 7 інших країн пришлють своїх представників. Крім Франції, планується участь Угорщини та Словаччини, повідомили два дипломатичні джерела.

Міністерство закордонних справ Німеччини заявило, що не буде присутнім.

Підкреслюючи розбіжності щодо того, як поводитися з Росією, паризьке дипломатичне джерело повідомило: «Францію представлятиме її посол у Росії».

Виступаючи разом із президентом Китаю в понеділок, президент Франції Еммануель Макрон сказав: «Ми не перебуваємо у стані війни з Росією чи російським народом, і ми не маємо бажання змінити режим у Москві».

Джерело зазначило, що раніше Франція засудила контекст репресій, у якому проходили вибори, що позбавили виборців реального вибору, а також Франція засудила організацію виборів на українських територіях, окупованих Росією...

Франко-російські відносини погіршилися в останні місяці, оскільки Париж посилив підтримку України.

Буквально минулого тижня Макрон не виключив відправлення військ в Україну, заявивши, що якщо Росія прорве українські лінії фронту, це було б доцільно зробити, якщо Київ попросить про підтримку.

Країни Балтії, які більше не мають своїх представників у Москві, категорично виключили свою участь в інавгурації.

«Ми вважаємо, що ізоляція Росії, а особливо її злочинного лідера, повинна бути продовжена, - заявив міністр закордонних справ Литви Ґабріеліус Ландсберґіс. – Для Литви неприйнятна участь в інавгурації Путіна. Наш пріоритет залишається підтримка України та її народу, який бореться з російською агресією».

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: