фсб підриває Бєлгород, щоб звинуватити ЗСУ: на відео не зафіксовано жодних прильотів

НОВИНИ 12.05.2024 Коментарі 0

Будинок у Бєлгороді, схоже, підірвали. На відео з камер спостереження не видно падаючих об‘єктів.

Про це у телеграмі написав керівник Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки і оборони України Андрій Коваленко.  

Зокрема, у повідомленні сказано: "Будинок у Бєлгороді схоже підірвали. На відео з камер не видно падаючих об‘єктів, відповідно, всі звинувачення росіян в обстрілі Силами оборони наразі не відповідають дійсності.

Цілком схоже на провокацію росії, або інформаційну провокацію з роздування ситуації, для виправдання подальших ударів по житлових будинках українських міст".

Як відомо, 12 травня у російському Бєлгороді пролунали вибухи, внаслідок чого обвалився під'їзд однієї з багатоповерхівок. Наразі повідомляється про 7 загиблих. 

Згодом відомий дослідник і військовий оглядач Tendar у соцмережі Х написав: "Протягом цієї війни я бачив багато уражених житлових будинків, і я майже впевнений, що цей зовсім інший вибух. Схема вибуху вказує на те. що він стався із зсередини будівлі. Я не бачу жодної ракети, що падає, а дим і уламки летять убік. Я зациклив це відео, щоб підкреслити цю обставину. Все має всі ознаки того, що сталося в 1999 році в Москві, коли фсб росії підірвала багатоповерхові будинки, щоб "виправдати" війну в Чечні".

Нагадаємо, 2002 року у нью-йоркському видавництві Liberty Publishing House вийшла російськомовна книга "фсб підриває Росію". Її автори Олександр Литвиненко та Юрій Фельштинський розслідують події осені 1999 року, коли у Москві та Волгодонську підірвали житлові будинки.

"Відповідальність за підрив будинків було покладено на чеченців, і після цих терактів населення Росії підтримало нове вторгнення російських військ до Чечні. Однак у причетності до підриву будинків, оглядачі та правозахисники підозрюють саму фсб Росії", - писало Радіо Свобода.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: