Замах на словацького прем'єра Фіцо – він у важкому стані

НОВИНИ 15.05.2024 Коментарі 0

У результаті замаху прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо отримав кілька кульових поранень. Він у важкому стані був доправлений гелікоптером до шпиталю.

Пресслужба Фіцо повідомила, що прем'єр перебуває у важкому стані і наступні «кілька годин усе вирішать».

Як інформують словацькі медіа, постріли пролунали перед будинком культури, де проходило засідання уряду, коли прем'єр вийшов до людей.

За словами свідків, які були на місці події, прем'єр підійшов до людей, які вітали його, і саме тоді пролунало кілька пострілів. Після цього очільник уряду впав на землю. За даними джерел, Фіцо дістав 2−3 поранення, імовірно в кінцівки, груди та живіт.

Імовірного нападника затримала поліція, яка оточила прилеглу територію. Водночас присутніх у будинку культури евакуювали. Охорона подбала про безпеку інших членів уряду.

Про нападника надходить суперечлива інформація: за однією з версій, це може бути 71-річний чоловік із Левіце, за іншою – чоловік був середніх років. Правоохоронці офіційної інформації про особу нападника не давали, відомо лише, що він справді був затриманий.

«Я рішуче засуджую сьогоднішній жорстокий і безжалісний напад на прем'єр-міністра Роберта Фіцо. Я в шоці. Бажаю Роберту Фіцо багато сил у цей критичний момент, щоб відновитися після нападу», - написала у Facebook президентка Словаччини Зузана Чапутова.

«Напад на прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо є жахливим. Ми рішуче засуджуємо цей акт насильства проти глави уряду нашої сусідньої держави-партнера», - написав Зеленський у мережі Х.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: