Путін міняє оленевода на релігійного фанатика: чого очікувати Україні

АНАЛІТИКА 13.05.2024 Коментарі 0

Після своєї «інавгурації» російський диктатор путін вирішив поміняти місцями пішаків у владі. Одним із найбільш обговорюваних у контексті війни проти України є заміна міністра «оборони» сєргєя шойгу на заступника глав уряду росфедерації андрєя бєлоусова.

Експерти Інституту вивчення війни (ІSW) трактують такий крок як ознаку підготовки до затяжної війни. Мовляв, «російський президент владімір путін робить кроки для підготовки до затяжної війни в Україні та конфронтації з НАТО в майбутньому».

Путін, стверджують в ISW, намагається «створити всі економічні умови для затяжного конфлікту». А відсутність військового досвіду в бєлоусова «не можна назвати аномальним», оскільки шойгу також не мав досвіду служби в армії.

Бєлоусову ставлять у заслугу майже десятирічне перебування на посту міністра економічного розвитку та участь в управлінні різними інноваційними проектами. Зокрема, причетний до розробки дронів. Також він буцім має репутацію ефективного технократа та хороші стосунки із путіним. Останній має намір використати досвід бєлоусова для об'єднання військової та економічної політики.

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму коментарі, опублікованому у ТГ-каналі, констатує, що про заміну шойгу на посаді міністра оборони говорили вже давно. Експерт згадує наїзди «вагнерівця» прігожина на оленяра та корупційні скандали, що передували цьому.

- Загалом, не думаю, що заміна твердолобого оленяра на економіста матиме для нас більше позитиву, ніж навпаки, хоча все залежить лише від двох факторів. Перший, чи бєлоусов буде зайнятий реформуванням і оптимізацією морф (міноборони рф,- ред.) в умовах війни на виснаження, що для нас було би вкрай негативним. Другий фактор, чи буде бєлоусов свої знання і вміння спрямовувати на те, щоби вдало більш філігранно та в набагато більших обсягах розкрадати військовий бюджет, що для нас було би просто ідеально. У будь-якому разі кардинальних, революційних змін у російській військовій машині найближчим часом не передбачається. Проржавілий механізм сам себе не полагодить, скільки місцями не змінюй водія.

Публіцист Олександр Невзоров вважає, що бєлоусов до війни та армії він має такий же стосунок, як дмітрій рогозін до космосу, а портних до просвітництва та науки.

- Нічим, крім садизму й істеричності ця істота не відома. Але саме ці якості вселяють наївному путіну деякі надії на глобальні фронтові зміни.

Зрозуміло, спочатку буде багато хвастощів, промов і показухи.

Білоусов – багатозначний нарцис. Досвідчений позер.

Він так само порожнє місце, як дурний шойгу, але його порожнеча добре відполірована.

Новий міністр буде шалено випендрюватися, зображуючи «інший підхід» та іншу «якість» людини.

Але дуже скоро лайно російської армії засмокче та розчинить білоусова. Його ніс приплюснеться, ніздрі заростуть, а погляд стане таким же тупим, як у кожугетича.

За твердженням О.Невзорова – новий міністр оборони рф – православний фанатик

Російська пропаганда так пояснює зміну оленевода на релігійного фанатика, зібравши коментарі так званих експертів:

- бєлоусов – державник і патріот з величезним практичним досвідом роботи, відомий стратегічним кругозором;

- Новий міністр оборони дозволить інтегрувати все те необхідне, що має зробити для реалізації проривних ефективних ідей з метою досягнення перемоги;

- бєлоусов – найкраща кандидатура для координації всіх галузей держави, для становлення та розвитку ОПК, для організації масового виробництва озброєнь;

- якщо президент (путін, - ред.) прийняв рішення про призначення бєлоусова міністром оборони, значить, на сьогодні на цій посаді потрібна саме така людина;

- досвід шойгу, отриманий в умовах «спецоперації», буде необхідний для роботи апарату ради безпеки в нинішніх умовах.

Тим часом Юрій Богданов – фахівець із комунікацій та проект-менеджер – у ТГ-каналі переконує не сприймати всерйоз прогнози щодо наслідків зміни путінських пішаків.

- Ці кадрові рухи нічого не змінюють для нас короткотерміново. Навіть якщо в оточенні Путіна є «партія миру», ця партія буде сидіти тихо до певного моменту. Зараз – не він.

Ми не можемо зараз сказати як вони впливають на сталість режиму і влади Путіна. І ніхто не може сказати, бо це неможливо прогнозувати через закритість системи і багатофакторність всього, що відбувається.

Відповідно, вся розлога аналітика, яку ви можете прочитати на цю тему – або спекуляції, або марення.

Довідково

Андрєй рємовіч бєлоусов – російський політичний діяч, учений. Перший заступник голови уряду росфедерації з 21 січня 2020 року. Чинний державний радник рф I-го класу. Виконувач обов'язків голови уряду рф. Із 21 липня 2022 перебуває під санкціями ЄС за підтримку війни росії проти України. Народжений 17 березня 1959-го (65 років) у москві. Закінчив московський державний університет імені Ломоносова.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: