У Білорусі готуються приймати російські ешелони з технікою

НОВИНИ 15.05.2024 Коментарі 0

Білоруська залізниця знову готується приймати російські військові ешелони з технікою, боєприпасами й особовим складом збройних сил росфедерації. Також до Білорусі можуть переправляти ешелони з окупованих територій України.

Про це пише білоруський ресурс MotolkoHelp із посиланням на Співтовариство залізничників Білорусі. Залізничники зазначають, що на даний момент уже вживають заходів зі забезпечення таємності цих військових перевезень.

Як зазначає джерело, наступного року в Білорусі заплановані великі військові навчання, в рамках яких на територію Білорусі заплановано переміщення російського військового контингенту по залізниці.

Рішення про проведення на території Білорусі або росії спільних військових навчань раз на 2 роки прийняли 2009 року. Навчання проводили у форматах спільних стратегічних (оперативно-стратегічних) навчань (Захід-2009, Захід-2013, Захід-2017), Захід-2021) та спільних оперативних навчань («Щит Союзу-2011», «Щит Союзу-2015», «Щит Союзу-2019»…).

Після вторгнення російських військ в Україну спільні навчання в Білорусі скасували. Найімовірніше – через нестачу військ рф.

«З досвіду НЕ проведення навчань «Щит Союзу-2023», навчання 2025 року на території РБ можуть ще й не відбутися через продовження війни в Україні. В рф може не вистачити солдатів і на війну, і на навчання», - припускає ресурс.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: