Міненерго просить не «світити» пошкодження енергооб’єктів

НОВИНИ 29.03.2024 Коментарі 0

Представників влади, приватних компаній та звичайних українців закликали не розповсюджувати інформацію про стан енергетичної системи на тлі масованих обстрілів рашистів. Про це йдеться у заяві міністерства енергетики України.

Урядовці, зокрема, просять:

- не озвучувати публічно (в ефірах телеканалів та радіоефірах, у ЗМІ, соцмережах) детальну інформацію щодо наслідків ударів;

- не називати конкретні об’єкти влучань;

- не надавати деталі про конкретні об’єкти і прив’язки до місцевості, куди було або не було влучання;

- не уточнювати кількість влучань і місця влучань;

- не надавати інформації в конкретних цифрах і показниках – щодо відключень, дефіциту електроенергії тощо.

Як зазначають у Міненерго, розголошення цієї інформації «несе загрозу, оскільки розвідка ворога працює за відкритими джерелами інформації».

«Не надавайте ворогу цінної інформації, яку він обов’язково буде використовувати для подальшого координування своїх дій і планування нових атак», – закликають фахівці.

На жаль, рашаЗМІ вже розписали (із посиланням на відкриті українські джерела та коментарі низки посадовців) про наслідки останніх атак, втрати і ураження об’єктів української енергетики. А також про перспективи відновлення ушкоджених енергооб’єктів. Фактично, більшість цієї інформації вже потрапила в публічний інфопростір.

Зазначимо, що у ніч на 29 березня під час масованої комбінованої атаки окупаційні війська рф вкотре вдарили по енергетичних об’єктах. За даними Повітряних сил ЗСУ, українська ППО знищила 84 російські повітряні цілі з 99.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: