СБУ затримала митрополита УПЦ московського патріархату

НОВИНИ 24.04.2024 Коментарі 0

Служба безпеки України повідомила про підозру митрополитові Святогірської лаври, який «підказав» рашистам позиції ЗСУ на Донеччині. Підривна діяльність настоятеля Святогірської лаври УПЦ (мп) митрополита Арсенія полягала у "здачі" під час літургії російським окупантам  розташування блокпостів Сил оборони у Краматорському районі Донецької області. 

"Вікарій під відеозапис назвав прихожанам адреси блокпостів українських військ. Згодом це відео опублікували на сайті лаври та в місцевій групі Телеграм-каналу. Таким чином клірик намагався завуальовано «злити» агресору місця дислокації українських блокпостів у фронтовому районі", - пояснила пресслужба СБУ.
 
Слідчі з'ясували, що митрополит іще до початку повномасштабного вторгнення росії висловлював прокремлівські наративи щодо війни в Україні. В інтерв’ю Арсеній називав збройну агресію рф «громадянським конфліктом».
 
Митрополитові повідомили про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (поширення інформації про переміщення, рух або розташування ЗСУ, за можливості їх ідентифікації на місцевості).
 
Фігурантові загрожує до 8 років позбавлення волі.
 
На росії засоби масової пропаганди коротко повідомили про факт арешту митрополита із посиланням на так званий союз православних журналістів і збрехали, що причину затримання поки що не називають.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: