Які мери великих польських міст обрані повторно: деякі результати другого туру

НОВИНИ 22.04.2024 Коментарі 0

Другий тур місцевих виборів відбувся у Польщі цієї неділі. У результаті 748 повторних голосувань були обрані мери міст, голови містечок і ґмін. За результатами другого туру більшість посад вибороли кандидати від керівної коаліції. Явка виборців склала 44%.

Отже, мером Кракова з невеликою перевагою над суперником (51,04% проти 48,96%) став Александр Мішальський, депутат від «Громадянської коаліції».

Яцек Ясков’як («Громадянська платформа») втретє переміг на виборах очільника Познані, набравши 70,67% голосів, його опонент набрав менше 30%.

Незалежний кандидат, якого підтримує партія з коаліції при владі («Нові ліві») -Яцек Сутрик переконливо переміг у перевиборах мера Вроцлава. Його переобрали на другий термін більш як 68% тих, хто голосував цього дня.

У Ряшеві чинний президент міста Конрад Фійолек отримав 54,9% підтримки і знову став очільником столиці Підкарпаття. У Гожуві-Великопольському знову переміг Яцек Вуйціцький, який є президентом міста з 2014 р. (він здобув 61,23% голосів виборців).

Святкують перемогу над аксакалами і новачки. У Торуні на виборах президента міста з результатом 65% голосів переміг Павел Гулевський, тоді як лише 35% містян проголосували за 71-річного Міхала Залеського, який керував містом 22 роки. Марцін Паберовський переміг у Зеленій Гурі чинного очільника міста з результатом 57,46 %.

У Кельце крісло президента міста у кандидата від ПІСу виборола з результатом 56,54% Агата Войда з «Громадянської платформи».

Кандидатка від ПІСу, заступниця міського голови Агнєшка Новак-Гонсениця програла незалежному Лукашу Філіповичу посаду мера Закопаного, набравши на 40% менше голосів. Їй не допомогла й підтримка очільника міста Лешека Дорули, який керував у Закопаному останні два терміни.

Не обійшлося і без курйозів. Так другий тур із різницею в один (!) голос виграв багаторічний (з 1991 року!) війт підляської ґміни Коричін Мирослав Лех - за нього проголосували 732 людини, а за опонентку Беату Матискель - 731.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: