Президент Польщі не проти розмістити ядерну зброю. У кремлі відреагували

НОВИНИ 22.04.2024 Коментарі 0

Президент Анджей Дуда прямо висловив готовність Польщі приєднатися до програми ядерного обміну Nuclear Sharing в рамках НАТО.

Про це він заявив в інтерв'ю редакторові польського видання Fakt Міхалу Водзінському (на фото від newspix.pl). Його слова отримали широкий резонанс у всьому світі, а речник кремля дмітрій пєсков пообіцяв, що військові після аналізу реалізації такого сценарію зроблять конкретні кроки для гарантування безпеки.

За словами Анджея Дуди, тактична ядерна зброя є темою польсько-американських переговорів уже деякий час. «Я вже декілька разів говорив про це», - сказав очільник Польщі. Адже росія посилює мілітаризацію району Кеніґсберґ і переміщує свою ядерну зброю до Білорусі.

«Сьогодні росія, яка, на жаль, відродила імперські амбіції, має побачити, що Захід, у тому числі й ми, сильні, що ми озброїлися ракетами і стволами найсучасніших танків, що ми здатні захиститися від будь-якого нападу і що ми відіб'ємо будь-яку атаку з великими втратами для нападника», - запевнив польський лідер.

Як нагадує Fakt, у рамках ініціативи щодо обміну ядерною зброєю окремим країнам НАТО надають боєголовки ядерної зброї. Сьогодні лише три країни Північноатлантичного альянсу мають власний ядерний арсенал: США, Франція та Велика Британія. До країн, на які поширюється політика розподілу ядерної зброї, належать Бельгія, Німеччина, Нідерланди, Італія та Туреччина. Тактична ядерна зброя, на відміну від стратегічної, має менші дальність дії та руйнівну силу.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: