Рашисти спільно з Царьовим розганяють фейки про Залужного

НОВИНИ 23.04.2024 Коментарі 0

Колишнього головкома ЗСУ Валерія Залужного рашапропагандисти вже взяли під посилену охорону (за іншою версією заарештували), аби він раптом не очолив «можливий воєнний бунт» в Україні.

Інформацію про це активно поширюють рашаЗМІ та проросійські ТГ-канали, посилаючись на неназване «джерело в офісі Володимира Зеленського».

За даними цього ж (скоріш за все вигаданого) джерела, «на тлі побоювань бунту та в зв’язку з вакуумом легітимності через скасування виборів СБУ отримало від голови офісу президента Андрія Єрмака завдання взяти під контроль Залужного до тих пір, поки той публічно не підтримає Зеленського і не дасть згоду стати послом у Великобританії».

Паралельно, мабуть для більшої правдоподібності, в росіянський інфопростір запустили «новину» від екс-нардепа-втікача Олега Царьова. Той продовжує активно працювати на рашистів, і повідомив у своєму ТГ-каналі про арешт Валерія Залужного. Причини називає ті ж — мовляв, за інформацією його джерел, Залужний відмовився стати послом у Британії, і його ще місяць тому затримало СБУ. Зараз його тримають під посиленою охороною і хочуть добитися «відмови від президентських амбіцій».

Як доказ правдивості цієї інформації, Царьов наголошує, що Залужного давно не видно у публічному просторі, й водночас він так і не з’явився досі в Лондоні.

Протистояння Залужного та Зеленського — улюблена тема рашапропагандистів майже протягом усього часу повномасштабного вторгнення. Минулої осені, після тривалого періоду відсутності помітних наступальних успіхів ЗСУ, рашисти додали до цього й тему із вірогідним путчем під орудою головкома. Вона отримала «друге дихання» після відставки Залужного 8 лютого та заміни новим головкомом Олександром Сирським ряду інших воєначальників української армії.

Згодом з’явився ще один фейк — про нібито отруєння Валерія Залужного та його перебування на медобстеженні у Британії.

Тим часом в українському інфопросторі кілька днів тому з’явилась інформація про те, що Лондон надіслав агреман - погодження на призначення послом Валерія Залужного. Про це в ефірі 5 каналу розповів політик і колишній військовий Юрій Луценко. За його словами, ексголовком зараз проходить підготовку до дипломатичної роботи та формує нову команду посольства України. Водночас в офіційних джерелах інформації про це ще не було.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: