Інфографіка про українську енергетику – фейк, - ЦПД

НОВИНИ 24.04.2024 Коментарі 0

У соцмережах поширюється інфографіка нібито від імені Міністерства енергетики України. Вона містить провокативний заголовок «Енергетика України зруйнована через зраду ЄС і США».

У поширюваному дописі «ілюструється» стан українських ТЕС і ТЕЦ. А також зазначено нібито цифри знищених потужностей та кількість людей та будинків, які опинились без світла і тепла. «Ось ціна допомоги союзників», - зазначено на інфографіці.

У зв’язку з цим Центр протидії дезінформації при РНБОУ повідомляє, що поширювана інфографіка не має ніякого відношення до українського Міненерго, а дані, які в ній зображені, є недостовірними.

Також зазначається, що Міненерго не оприлюднює жодної інформації про руйнування в енергосистемі та стан відновлення енергооб’єктів. Адже ворог постійно відслідковує таку інформацію і корегує удари задля посилення енергетичного терору проти України.

«Подібні фейки поширюються з метою деморалізації українського суспільства та сіяння зневіри з-поміж громадян щодо майбутнього держави», - зазначають у ЦПД.

Світлина: з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: