З ЄС примусово не повертатимуть українців призовного віку, - єврокомісарка

НОВИНИ 20.09.2024 Коментарі 0

Українців примусово не видворятимуть з території Євросоюзу. Про це заявила єврокомісарка з внутрішніх справ Ілва Йоганссон в інтерв’ю «Радіо Свобода».

За її словами, застосування диференційованого підходу до українських біженців, який міг би базуватися на їхньому віці, статі, військовозобов’язаності, неможливе. Це ж стосуватиметься і чоловіків призовного віку, які мешкають у країнах Європи — Євросоюз не допомагатиме Україні повертати їх на свою територію.

«Це неможливо згідно з Директивою про тимчасовий захист (вона регулює статус біженців на території ЄС — ЗІФ), - пояснила пані Йоганссон. - Водночас ми підтримаємо тих, хто хоче повернутися в Україну, і ми обговоримо з українською владою та українським урядом, як це зробити у найкращий спосіб. З ЄС ми нікого не викидатимемо».

Раніше своє здивування з приводу великої кількості українських чоловіків у Польщі висловив міністр закордонних справ Радослав Сікорський. Ці люди, на його думку, мали б захищати свою країну. Та й закон про мобілізацію Київ, на його думку, ухвалив запізно.

Тоді як посол України у Чехії Василь Зварич заявляв, що чоловіків призовного віку, які перебувають за кордоном, в Україну примусово не повертатимуть.

Водночас міністр оборони Естонії, коментуючи цю тему, повідомив, що Таллінн співпрацює з українським урядом і «перевіряє, що говорить про це міжнародне право і як ми можемо діяти». Тоді як Україна робить ставку на добровільне повернення чоловіків до країни.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: