Що означають для України 50 мільярдів від ЄС?

НОВИНИ 01.02.2024 Коментарі 0

Президент України подякував за рішення під час спеціального засідання Європейської ради про виділення Україні 50 мільярдів євро фінансової допомоги та пояснив стратегічне значення такого кроку.

"Вдячний за рішення щодо фінансового інструменту для нас, для нашого народу, для України. Ukraine Facility на суму 50 мільярдів євро на чотири роки. Це чіткий сигнал, що Україна вистоїть і що Європа вистоїть", - йдеться у повідомленні від Володимира Зеленського у ТГ-каналі..
 
Глава держави наголосив на важливості одноголосного ухвалення рішення всіма 27 країнами-членами, що свідчить про єдність і підтримки України.

"Сьогодні Європа надсилає сигнал через Атлантику і по всьому світу, що міжнародний світовий порядок, заснований на правилах, витримає всі виклики. Європа задає тон у глобальних процесах своєю єдністю. Зараз це факт. І він має залишатися таким", - підкреслив Президент. 

Подібну думку висловила і перша пані віцепрем'єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко:

Голосування щодо Ukraine Facility в Європейській раді – це потужний сигнал про незмінну підтримку України з боку партнерів. Наступним етапом стане визначення фінальних умов програми в рамках тріалогу між Європейською радою, Єврокомісією та Європейським парламентом. Фінальний регламент має ухвалити Європарламент під час пленарної сесії, запланованої на 26-29 лютого 2024 року. Ми розраховуємо отримати перший платіж обсягом 4,5 млрд євро вже у березні. Наразі Уряд працює над відповідною угодою про перехідне фінансування спільно з європейськими партнерами. Ми вдячні нашим союзникам за допомогу та довіру до України.

Нагадаємо, що проти фінансової підтримки (та не тільки) неодноразово виступав прем'єрміністр Угорщини Віктор Орбан.

У четвер, 1 лютого, перед доленосним для України рішенням прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск висловив упевненість, що для угорського очільника уряду вдасться знайти сильні аргументи, щоби переконати того не зіпсувати екзистенційне питання. 

Також читайте: У ЄС закрили питання з наданням Україні 50 мільярдів євро
 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: