Світла в Україні буде менше

НОВИНИ 09.05.2024 Коментарі 0

НЕК «Укенерго» знову попереджає про можливе застосування аварійних відключень у пікові вечірні години – з 18 до 24 год. Населення закликають максимально зменшити споживання електроенергії. А деякі міста вже заявили про «приглушення» вуличного освітлення.

«Сьогодні ввечері, з 18:00 до 24:00, будуть діяти графіки обмеження потужності для промислових споживачів. Але, якщо споживання продовжить зростати, можливе застосування аварійних відключень, яке торкнеться й побутових споживачів», - йдеться у повідомленні компанії «Укренерго».

В українській енергосистемі протягом майже всієї доби, за винятком денних годин, наявний значний дефіцит електроенергії. Причина - масштабні пошкодження українських електростанцій, через які вони не можуть виробляти достатньо електроенергії. І якщо вдень дефіцит вдається частково компенсувати за рахунок електростанцій «зеленої» енергетики (зокрема, сонячних і вітрових), то в темну пору доби та при активному використанні побутових електроприладів енергодефіцит помітно загострюється.

8 травня ворог атакував низку об’єктів енергетичної інфраструктури у 6 областях. Зокрема, з експлуатації через пошкодження вивели дві ГЕС. «На сьогодні вся гідрогенерація зазнали нищівних пошкоджень. Знищене обладнання потребує чималих зусиль і коштів для ремонту та відновлення», - повідомили в «Укргідроенерго».

Через дефіцит в енергосистемі у столиці України вирішили зменшити яскравість усіх ліхтарів в місті. Це повинно забезпечити загальну економію близько 20%. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

У Київській міськдержадміністрації пояснили, що повністю виключати усі ліхтарі ніхто не буде. Завдяки системі керування зовнішнім освітленням буде знижено яскравість освітлювальних приладів.

«У найважливіші для енергосистеми години навантажень - з 18:00 по 23:00 - не вмикайте всі потужні електроприлади одночасно, перенесіть прання на ніч, вимикайте світло в порожніх приміщеннях», - наполегливо рекомендують українцям енергетики.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: