В Україні гострий дефіцит електроенергії – посилено обмеження для промисловості

Економіка 14.05.2024 Коментарі 0

У вівторок, 14 травня графіки обмеження електропостачання для промисловості будуть діяти з 16:00 до 7:00 ранку наступного дня (15 годин). У попередню добу енергетики зафіксували ріст споживання на 8%, який довелося компенсувати аварійним імпортом.

У понеділок графіки обмеження споживання для промисловості діяли 14 годин, повідомляє пресслужба НЕК «Укренерго». І на поточну добу планувалось, що промислові об’єкти обмежуватимуть з з 17:00 до 24:00 год. Проте через різке зростання споживання е/е Диспетчерський центр НЕК був вимушений продовжити їх до 07:00.

У понеділок вітчизняні енергетики запланували рекордний обсяг імпорту електрики (19,4 тис. МВт-год) протягом доби з п’яти країн Європи. Однак через зростання споживання (у порівнянні з попереднім днем — на 8%) довелося імпортувати (у тому числі й аварійно) загалом 21 072 МВт-год. Україні надали допомогу Румунія, Словаччина, Польща, Угорщина і Молдова.

За інформацією українського Міненерго, у вівторок на запит України вже здійснювалося аварійне постачання електроенергії з цих країн. Це доведеться робити ще раз і в години вечірнього максимуму споживання.

У вечірні та нічні години в усіх регіонах, крім Херсонської області, застосовувалися обмеження промислових споживачів. При цьому електропостачання побутових споживачів не обмежувалося.

Орім цього, у Дніпрі з технологічних причин відключалась повітряна лінія, при цьому знеструмилась підстанція та приєднані до неї юридичні та побутові споживачі. Вчора на Сумщині під час повітряної тривоги відключалися дві повітряні лінії, через що знеструмилася підстанція та приєднані до неї побутові споживачі.

У Чернігівській області внаслідок ракетного обстрілу було пошкоджено повітряну лінію, одномоментно відключалися 1554 точки обліку.

«Враховуючи значні пошкодження, завдані енергосистемі, просимо споживачів зменшити використання енергоємних приладів у пікові години (особливо ввечері з 17:00 до 22:00)», – закликали у Міністерстві енергетики.

Світлина з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: