Фон дер Ляєн потішила наданням кредиту у 35 млрд євро. Зеленський eже знає, куди їх витратять

НОВИНИ 20.09.2024 Коментарі 0

Кредит, обсягом до 35 млрд євро надасть Україні Єврокомісія. Це фінансування буде виділене в межах узгодженого країнами G7 плану кредитування на 50 млрд доларів з використанням заморожених активів РФ.

Про позику повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в мережі Х (Twitter). За її словами, це ще один значний внесок ЄС у відновлення України.

Під час пресконференції з президентом України у Києві вона розповіла, що ЄС зможе надати цей кредит дуже швидко, і дуже важливо, що він надійде безпосередньо до національного бюджету України.

«Це дозволить покращити макрофінансову стабільність України та надасть вам значний і вкрай необхідний фіскальний простір. Ви вирішуватимете, як краще використовувати кошти, забезпечуючи максимальну гнучкість для задоволення ваших потреб», – зазначила вона.

Президентка Єврокомісії наголосила, що це звільнить більше українських національних ресурсів для зміцнення, зокрема, військового потенціалу для захисту від російської агресії.

«Для нас було і є важливим те, що ми діємо швидко, тому що терміновість є очевидною, і цей крок зараз дає можливість завершити процедури, які, звичайно, включають Раду і парламент, до кінця року, і тоді кредит буде у вашому розпорядженні», – додала фон дер Ляєн.

Президент Володимир Зеленський розповів, як українська сторона планує витратити наданий Єврокомісією кредит у розмірі 35 мільярдів євро. За його словами, передусім надані ЄС кредитні кошти будуть витрачені на енергетику.

«Ці 35 мільярдів ми будемо витрачати передусім на енергетику, на захист, на бомбосховища для дітей в школах, садочках, університетах – це великий дефіцит для нас», – зазначив Зеленський.

Крім того, глава держави заявив, що ці гроші будуть використані для придбання зброї передусім українського виробництва, зокрема далекобійних дронів і ракет.

«Частину цих коштів ми готові витрачати і на протиповітряну оборону, яка виробляється не в нашій державі», – додав він.

Світлина: з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: