Чому Генпрокурор Костін подав у відставку

НОВИНИ 22.10.2024 Коментарі 0

Після засідання РНБО, на якому розглядали кричущі випадки з фальшивими інвалідностями численних посадовців (зокрема, прокурорів) чинний Генпрокурор Андрій Костін заявив, що подає у відставку.

Про це він написав у своєму Telegram – каналі.

Зокрема, Костін визнав, що багато ганебних фактів зловживань встановлено і в системі органів прокуратури України. Тож наразі,за його словами, на всіх рівнях в державі тривають перевірки, розслідуються кримінальні провадження.

«Вважаю абсолютно правильною позицію президента України Володимира Зеленського щодо того, що мають бути не лише скасовані всі неправомірні рішення щодо надання інвалідностей, відповідних пенсійних та інших нарахувань, мають бути не лише чіткі законодавчі та організаційні зміни, але й персональна відповідальність. У тому числі, політична відповідальність.

Я вдячний президенту України та Верховній Раді України за довіру. Але в даній ситуації вважаю правильним заявити про звільнення з посади генерального прокурора», - написав Андрій Костін.

Нагадаємо, що як уже писав ЗІФ, на початку жовтня правоохоронці викрили керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяну Крупу та її сина – посадовця обласного управління Пенсійного фонду Олександра Крупу на незаконному збагаченні.

Після цього журналіст та головний редактор видання «Цензор.Нет» Юрій Бутусов встановив, що 49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олексієм Олійником оформили інвалідність у Тетяни Крупи.

Сам Олійник підтвердив наявність інвалідності, але заперечив інформацію журналістів про те, що отримав її незаконним шляхом. Водночас пізніше Генпрокурор звільнив його з посади за власним бажанням.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: