У Польщі почався суд над вербувальниками до ПВК «Вагнера»

НОВИНИ 16.10.2024 Коментарі 0

Судовий процес над двома росіянцями - Андрєєм Г. та Алєксом Т. - розпочився у Краківському окружному суді. Ці двоє були затримані після того, як розклеювали по Кракову листівки та, будучи завербованими найманцями з «Вагнера», закликали людей вступати до лав цієї приватної військової компанії.

Обох фігурантів звинуватили в участі в діяльності іноземної розвідки та участі в міжнародному збройному об'єднанні, спрямованому на вчинення терористичних злочинів, повідомляє портал радіостанції rmf24. Андрєй Г. та Алєкс Т. мали брати участь у процесі вербування нових членів до ПВК "Вагнер", а також розклеїти наклейки з QR-кодом для полегшення вступу до цієї організації.

Як розповів один з обвинувачених, до арешту він працював директором швейного цеху, інший зізнався, що був безробітним.

Обвинувальний акт був поданий у червні прокурором Малопольського відділу по боротьбі з організованою злочинністю. Матеріали справи налічують 600 сторінок.

Відомо, що один із росіянців не визнає своєї провини. Він також відмовився давати пояснення. Обидва затримані мали діяти на території Польщі – у Кракові та Варшаві, а також в інших країнах Європейського Союзу, в т.ч. у Берліні та Парижі.

«Листівки ПВК «Вагнер» ми забирали в москві. Ми мали розклеїти 3 тисячі листівок у Кракові та Варшаві, але встигли лише близько 200. Ми повинні були зробити фотографії після поклейки. Я не хотів займатися пропагандою, я просто хотів заробити гроші», – сказав один із росіян у залі суду.

Польське медіа нагадує, що бійці групи «Вагнера» були присутні в Україні під час анексії Криму та брали активну участь у військових діях на Донбасі у 2014 році. Пізніше вони з'явилися в Сирії та Африці. А після початку повномасштабної війни вони були включені до російських військових операцій на території України.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: