Польща виганяє російських дипломатів, у кремлі пригрозили боляче відповісти

НОВИНИ 22.10.2024 Коментарі 0

Міністерство закордонних справ Польщі заявило про відкликання згоди на роботу консульства російської федерації у Познані. А російських так званих дипломатів визнають небажаними особами на території Польщі.

На таку ініціативу Варшави відреагували у москві. Звісно, погрозами. Так, речниця російського відомства лаврова маша захарова заявила пропагандистському виданню "новости", що дії Польщі є "черговим ворожим кроком, на який буде дано болючу відповідь".

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський повідомив під час брифінгу у вівторок, 22 жовтня, що рішення Варшави пов'язане зі спробою підпалу торговельного центру у Вроцлаві.

Він стверджує, що польська прокуратура знайшла докази причетності до цього іноземної розвідки, а за спробою диверсії стоїть росія. Російське генконсульство планують закрити найближчими днями.

Вхід до російського консульства у Познані зачинять найближчими днями

Як пишуть російські видання, раніше польська влада заявляла про дії на території Польщі й інших європейських держав агентів російської розвідки. Наприклад, у травці цього року прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск розповів про арешт дев'ятьох осіб, яких підозрювали у саботажі і вчиненні диверсій. За його словами, всі вони діяли на замовлення російського уряду. Після цього "дипломатів" російського посольства позбавили права вільно пересуватися Польщею. Виняток зробили лише для російського посла сєргєя андрєєва.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: