Багато білорусів хочуть потрапити у Полк Кастуся Калиновського

НОВИНИ 26.01.2024 Коментарі 0

Серед білорусів за кордоном є велика кількість охочих стати рекрутами полку білоруських добровольців імені Кастуся Калиновського (ПКК), що входить до складу Збройних Сил України. Про це Західному інформаційному фронту повідомив координатор руху "Калиновці 1863" Ігор Турцевич (позивний "Хог"). 

Як відомо, керівництво "калиновців" здійснює велике турне чотирма країнами Європейського Союзу. Найбільше зустрічей "калиновці" запланували у Польщі (уже відбулися у Варшаві, Лодзі, Кракові і Вроцлаві). А також у столиці Чехії – Празі. Сьогодні, 26 січня, запланована зустріч із білоруською діаспорою у Берліні (Німеччина). 

За словами Ігоря Турцевича, відчувається велике зацікавлення серед білорусів, які вимушено покинули свою Батьківщину, до зустрічей із представниками Полку Калиновського. На кожну зустріч приходить від 70-ти до 150-ти людей. 

"Люди дуже хочуть допомагати, об'єднуються у групи для підсилення зусиль, донатів, збору гуманітарної допомоги. Як кажуть, усе для фронту, усе для Перемоги", - розповів координатор руху "Калиновці 1863".

Наприклад одним із потужних волонтерів є Марчін із Кракова, який прийшов на зустріч із командирами ПКК (на фото). Він багато допомагає білоруським добровольцям із Полку Калиновського. 

На головній світлині – командир ПКК Денис "Кіт" Прохоров (праворуч) і його заступник Вадим Кабанчук (ліворуч)


 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: