Перший крок новопризначеного посла з питань Білорусі Ігоря Кизима – зустріч із Полком Калиновського

НОВИНИ 08.02.2024 Коментарі 0

Нещодавно призначений Посол України з особливих доручень щодо Білорусі Міністерства закордонних справ України Ігор Кизим свій перший робочий візит здійснив до "калиновців". Він відвідав місце дислокації білоруських добровольців із Полку імені Кастуся Калиновського (ПКК), що воює проти російських загарбників у складі Збройних Сил України.

Із командуванням Полку український дипломат спілкувався про стратегію взаємодії України з демократичними силами Білорусі, повідомляє сайт ПКК .

"Без концептуальних питань нічого не досягнути. Я вважаю вас героями та з великою повагою ставлюся до білоруських добровольців", - сказав Ігор Кизим під час зустрічі із представниками Полку.

Білоруські незалежні організації сьогодні об’єдналися навколо кількох центрів – Вільнюса, Варшави та Києва. У цьому сенсі полк Калиновського, поряд із демократичними об’єднаннями, є третім центром влади. Учасники зійшлися на думці, що Полк може і вміє відігравати важливу роль у процесі демократизації Білорусі: "Політичні завдання легше вирішувати, якщо за ними стоїть військова підтримка".

Сторони також торкнулися теми тісної інтеграції Білорусі та росії. Об'єднання двох країн у теперішньому вигляді стало предметом особливої ​​дискусії: "Де та межа, де закінчується інтеграція та розпочинається втрата незалежності та повний аншлюс країни?"

"Полк Калиновського схвально сприйняв факт призначення Посла України з особливих доручень щодо Білорусі... Керівництво Полку Калиновського знає Ігоря Кизима як професіонала та дипломата дуже високого рівня і вітає це рішення українського керівництва. Керівництво Полку готове надати всіляке сприяння Ігореві Кизиму в його роботі і сподівається на плідну спільну діяльність, спрямовану на відновлення дружніх стосунків між білоруським та українським народами", - йдеться у повідомленні.

Заступник командира полку Вадим Кабанчук (ліворуч) вітає Ігоря Кизима із призначенням на нову посаду

Довідка: Ігар Кізім – український дипломат. З лютого 2017 року по червень 2023 року обіймав посаду посла України в Білорусі. Влітку минулого року Володимир Зеленський своїм указом звільнив його з посади глави дипмісії. Тимчасовий повірений у справах України у Великобританії (2014-2015). Надзвичайний і повноважний посланник першого класу (2019).

Також читайте ексклюзивне інтерв'ю Ігоря Кизима дл Західного інформаційного фронту: 

лукашенко – це вже минуле, треба думати, що буде після нього, – посол Ігор Кизим

Фото – bel.army

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: