«Калиновців» вітають із другою річницею створення Полку

НОВИНИ 09.03.2024 Коментарі 0

У День народження українського генія Тараса Шевченка (210 років) 9 березня другу річницю від часу створення відзначає Полк імені Кастуся Калиновського (ПКК). Створений із білоруських добровольців бойовий підрозділ Збройних Сил України уже привітали, зокрема, Головне управління розвідки Міністерства оборони України, лідерка білоруських демократичних сил Світлана Тихановська, НВР «Вільна Білорусь», лідер НАУ Павло Латушко.

«До бою з московською почварою білоруські добровольці стали з перших днів великої війни: захищали Київ, воювали за звільнення Миколаївщини, Херсонщини, Харківщини, обороняли Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Бахмут.

Бойові побратими були та залишаються в одній лаві з нами у визначальний для наших обох народів і майбутнього всієї Європи час.

Вшановуємо імена воїнів полку, полеглих за гідність і свободу України та Білорусі – Волата, Терора, Бреста, Сябра, Атома, Литвина та десятків інших хоробрих, хто повернувся з бою на щиті.

Честь тим, хто нині перебуває на вістрі пера історії – усім, хто бореться заради вільного щасливого майбутнього для своїх сімей, своєї нації і держави.

Тоді заживеш щасливо, казав Кастусь Калиновський, коли москаля над тобою не буде.

Тож – вперед!

І коли знекровлена поразкою огидна росія впаде, здобуде справжню волю і Білорусь, яка матиме основу нової армії – досвідченої, загартованої вогнем славетних битв, відданої своїй державі. Жыве Беларусь! Слава Україні!» - йдеться у вітанні ГУР.

Світлана Тихановська у своєму привітанні наголосила, що пишається тим, з якою гідністю «калиновці» проходять свій шлях.

«Шановні бійці, хочу віддати належне вашій мужності та героїзму. Ви стали символом того, як волелюбність і прагнення до справедливості об’єднують людей навіть у найстрашніші часи.

Із перших днів російського вторгнення ви почали боротьбу на найважчих напрямках, щоби зберегти не лише незалежність України, а й мрію про вільну Білорусь. Дякую за вашу відданість і я захоплююся вашою рішучістю. Адже кожен день на фронті – справжнє випробування. І я пишаюся тим, з якою гідністю ви це проходите: під кулями, артилерійським обстрілом, в окопах, без сну та відпочинку...

Слова підтримки можуть здатися неважливими, коли ти щодня ризикуєш найдорожчим, що маєш – життям. Але я хочу, щоби ви знали: для білорусів полк Калиновського – це набагато більше, ніж просто військове формування. Ви втілюєте мужність і гідність нашого народу та доводите, що білоруси готові діяти – і навіть жертвувати собою заради змін.

Дякую вам за те, що ви робите. Бережіть себе та повертайтеся з місій живими і здоровими.

Чекаємо вас з перемогою! Живе Білорусь! Слава Україні!» - сказано в тексті.

«2 роки мужньої та жертовної боротьби. Вітаємо НАШИХ вояків з полку імені Кастуся Калиновського. З подякою, з великою шаною. Пам'ятаємо та пишаємося. ЖИВЕ БІЛОРУСЬ», - опублікував у своєму ТГ-каналі політолог Павел Усов вітальні слова від Національно-визвольного руху «Вільна Білорусь»).

Голова Народного антикризового управління (НАУ) і представник Об’єднаного перехідного кабінету демократичних сил Білорусі Павло Латушко звернув увагу своїх читачів на статтю на сайті ПКК, що розповідає про підсумки  дворічного бойового шляху Полку та закликав підтримувати фінансово героїчних воїнів.

«Протягом двох років бійці та командири Полку Калиновського, ризикуючи життям, виконують найскладніші бойові завдання, щоби захистити Україну від російської навали та наблизити час визволення нашої рідної Білорусі до перемоги над агресором.

Наш обов’язок, обов’язок перед Батьківщиною і перед тими, хто 2 роки зі зброєю в руках героїчно бореться за неї, перед тими, хто загинув у цій боротьбі, – допомогти нашим воїнам, перш за все:

- донатами:

– інформаційною підтримкою

– приєднавшись до їхніх лав:

Вічна вдячність, честь і слава білоруським героям! Живе Білорусь!» - написав Павло Латушко.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: