Зеленський уже «дістав» німців!

РОЗСЛІДУВАННЯ 15.08.2022 Коментарі 0

У такому переконують у своїх дописах-коментарях кремлівські боти читачів німецького видання Der Spiegel. Останнє опублікувало інформацію про заклик Президента України Володимира Зеленського до народів Росії виступити проти війни.

«Зло відбувається в таких масштабах, що мовчання рівнозначне співучасті, - цитує недільне відеозвернення українського очільника німецьке видання. - Якщо ти маєш російське громадянство і мовчиш, значить, ти не воюєш, значить, підтримуєш».  

Der Spiegel також зауважив, що на відміну від попередніх звернень до населення сусідньої країни, український президент звертався не російською, а українською мовою.

Російська пропаганда, звісно, не могла оминути таку замітку своєю увагою. Тому у коментарях під невеличким текстом за допомогою ботів наслідила потрібними кремлю тезами.

Після цього потужний російський інформресурс риа «новости» написав, що «читачі німецької газети Der Spiegel розкритикували президента України Володимира Зеленського, який запропонував росіянам виступити проти спецоперації».

Далі рашистські пропагандисти використали дешевий і перевірений трюк: процитували декілька фраз, що їх кремлівські боти залишили під інформацією Der Spiegel. Наведемо їх нижче:

  • Ах, пане Зеленський, варто почати зі себе, адже саме ви стали винуватцем усієї ситуації, - написав zw9s.
  • А як щодо співучасті тих, хто підтримує самовпевненість Зеленського-актора? Скільки це коштує життів? - підтримав nzjdMFpV.
  • Із самого початку Зеленський хотів будь-що залучити Захід до конфлікту, оскільки у його армії не було би шансів без іноземних грошей і зброї. За це боротьба з ним роздувається нескінченно", - додав rrnsne2Nr.
  • Тепер безпорадність Зеленського стає очевидною, - зазначив Arno42.
  • Щодня Зеленський записує свої звернення, дістав уже, - обурився GvbR72.

І вишенькою на торті від «новостей» стало згадування, зокрема, воїнів з полку «Азов» Національної Гвардії України: «Він має звернутися до своїх співвітчизників. Зокрема до «азовців», які діяли на сході України з 2014 року і призвели до сьогоднішньої ситуації», - підсумували читачі (німецького видання, - ЗІФ)».

Попри абсолютну абсурдність цих дописів і примітивного підходу, такий метод діє на певну кількість читачів. Адже він є систематичним, і російська пропмашина розганяє його як на німецьку аудиторію і, в більших масштабах, на свою.

Примітно, що деякі читачі риа «новости» свідомі цих пропагандистських трюків і залишили відповідного змісту коментарі.

Міхаіл Смірнов висуває версію, що коментарі у «шпіґелі» рандомно згенеровані.

Інший дописувач натякає, що дістав усіх не Зеленський, а путін.

Леонід Голіков запитує, чи обурені «німці», це, бува, не російські «патріоти», що втекли у Німеччину про всяк випадок після «спецоперції», яку розпочала росія.

Як відомо, кремль витрачає сотні мільйонів доларів на інструменти пропаганди та безпосередньо оплату роботи пропагандонів. У Європі, хоч і зі суттєвим запізненням, усерйоз поставилися до брудних інформаційних потоків з москви, тому прийняли низку рішень щодо їх обмеження. Зокрема, понад 30 європейських країн уже блокують російську пропаганду, зокрема мовлення телеканалів рф. Перед цим рішення заблокувати 80 російських телеканалів прийняла Латвія.

Зважаючи на це, у кремлі не гидують використовувати і дрібніші ресурси для промивання і перепрограмування свідомості громадян із країн Європи, США, інших держав і безпосередньо рф. ЗІФ неодноразово писав про так звану схему замкнутого циклу, що її активно використовують російські пропагандистські медіа. Схема працює так: російські боти заходять під текст статті чи новини у популярному європейському (чи якому іншому) медіа, поширюють російські наративи, після чого російські «ЗМІєгієни» формують на основі цих ботокоментарів пропагандистську статтю для росіян.

Так було, наприклад, у випадку із текстом у французькій Le Figaro, яка писала про заяву путінського глашатая дмітрія пєскова. Останній «виступив зі звинуваченнями на адресу Вашинґтона після анонсу про постачання в Україну нової партії американської зброї, і, зокрема, уже прославлених HIMARS.

Нагадаємо, ЗІФ опублікував статтю із Gazeta Polska про мережу путінських тролів, яка накрила Польщу.

Також із посиланням на польський урядовий портал ЗІФ поширив матеріал про найголовніших пропагандистів кремля, які відпрацьовують мільйонні зарплати, прославляючи путінську росію.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: